< Terug naar blog pagina

Wanneer wij in Frankrijk en Spanje zijn doen wij regelmatig vrijwilligerswerk voor een locale dierenorganisatie. Soms door klussen te doen zoals het bouwen van nieuwe huisjes voor geitjes of paarden. Andere keren nemen we een pleegdier in huis, in onze camper, dat een tijdje met ons meereist. Zo hebben we ondertussen al vier honden en twee kittens geholpen aan een nieuw thuis. Wat een geweldig werk is dit.

Als wij een beestje in huis nemen zorgen wij daar goed voor. Vanuit de organisatie regelen wij voer. Dit is niet het beste kwaliteitsvoer. Het is goedkoop, maar het doet zijn werk. De reden daarvoor is dat er binnen zo’n organisatie keuzes gemaakt moeten worden en dat men het geld liever besteed aan het steriliseren van dieren en andere dierenartskosten. Want verwaarloosde dieren zijn wat dat betreft vaak duur.

Vicky, ons fosterhondje, heeft vanaf het begin bij ons dan ook altijd goedkope brokken gehad. Dit ging prima. Dachten wij. Totdat wij overstapten naar een beter alternatief. Van het bedrijf Goood Petfood heeft Vicky een pakket gekregen met allemaal lekkers. Een grote zak brokken, blikken natvoer en heerlijke snacks.

Goood Petfood

Hondenvoer van Goood is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dierlijke producten in het voer komen van dieren die een fijner leven hebben gehad. Dit in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in het standaard dierenvoer. De belangrijkste factoren voor Goood Petfood zijn kwaliteit uit de natuur, dierenwelzijn en duurzaamheid voor de planeet. PRECIES de waarden die ik ook heb. Een perfecte match dus.

Maar goed. Uiteraard wilde ik dit voer eerst testen voordat ik er een oordeel over kon geven. Dus Vicky werd mijn (gewillige) proefkonijn.

GOOOD Pet Food Juliette Schmitz

Ervaring

Ondertussen is Vicky sinds drie weken overgestapt op het nieuwe voer. En wat merken we een verschil! Allereerst, Vicky is een kieskeurige dame. Maar deze brokken eet ze met veel meer enthousiasme op. Daar was ik aangenaam door verrast.

Daarnaast heeft ze veel minder brokken nodig. De oude brokken lijken een mindere concentratie aan voedingsstoffen te hebben. Waardoor ze meer brokken moet eten om gezond te blijven. Dit is ideaal in de camper. Want zo kunnen we met dezelfde hoeveelheid voer veel langer doen. Dat scheelt in ruimte.

Ook zie ik een verschil in de drollen. In het verleden waren deze erg brokkelig. Ze waren vreselijk om met een zakje op te ruimen. Ze vielen bij het oprapen uit elkaar. Een drama. De uitwerpselen zijn nu steviger (en minder!). Véél fijner om netjes op te ruimen.

Waar ik zelf het meest enthousiast over ben is de hoeveelheid scheetjes die Vicky nu (niet meer) laat. Bij het oude voer liet ze enorm stinkende scheten. Meerdere keren per dag. Het was daadwerkelijk ranzig. Sinds Vicky het voer van Goood Petfood eet heb ik nog geen enkel scheetje opgemerkt. Ze laat ze misschien nog wel, maar ik heb er geen last meer van!

Laatste woorden

Als je ons kent, dan weet je dat wij enkel maar het beste willen voor onze beestjes. Dieren zijn mijn passie. Een harmonieus leven met dieren, de natuur en de planeet is waar ik naar streef. De visie van dit hondenvoer geeft mij daarom een guilt-free gevoel. En volgens mij is Vicky ook opgelucht dat ze lekkerder eten krijgt nu. Kortom: zij blij, wij blij.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

CloseUp GOOOD Pet Food Vicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *