< Terug naar blog pagina

Indien je je afvraagd of je in een camper MAG wonen, binnekort komt daar een aparte blog over.

Ondertussen wonen Lex en ik al bijna twee jaar in onze camper. Hiervoor woonden wij in een ‘kleine’ twee-onder-een-kap woning met tuin. Daar hadden wij het goed. Toch hebben we ervoor gekozen om permanent in een camper te wonen. We hadden de huur opgezegd en zijn gaan reizen met onze kat. Na een jaar reizen kwamen daar Vicky de hond en Astrid de haan bij.

Dit was de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Geen overdrijving.

Minihuisje

Eigenlijk is het leven in een camper niet heel veel anders dan het leven in een huis. Je wordt wakker, maakt je klaar voor de dag, gaat aan de slag, doet wat huishoudelijke taken en gaat in de avond slapen. Uiteraard is er wel een verschil, maar de grote lijnen zijn hetzelfde.

In onze camper hebben wij een volledig zelfstandig huisje. Alles wat je in een huis nodig hebt, hebben wij ook in de camper.

Zo hebben wij een keuken met twee pitjes, een wasbakje met stromend water en een heel goed werkende koelkast. We hebben een oventje, een blender en gewone pannen om mee te koken. Ook hebben wij normaal bestek en servies die ik vanuit ons huis heb meegenomen.

We hebben een bed met goed matras die overdag dient als comfy bank. We kunnen zelfs onze bank uitschuiven tot hoekbank!

Voor koude dagen hebben we een heerlijke kachel die ons geisoleerde huisje lekker warm houdt. Voor warme dagen hebben wij twee raampjes en een flinke dakventilator. Een aantal extra kleine ventilatortjes zorgen voor extra verkoeling.

Wat hebben we niet

Televisie

In de camper hebben wij geen TV scherm. Hier is geen ruimte voor en voor ons is dit overbodig. In huis hadden wij een klein schermpje van mijn studentenkamer als TV. Dit is meer dan 10 jaar lang voldoende geweest. Ook hadden wij de laatste jaren geen TV zenders meer. We keken enkel Netflix en DisneyPlus op de TV.

In de camper kijken we ook enkel films en series via Netflix en DisneyPlus. Soms op de laptop, maar meestal op een van onze mobiele telefoons. Het scherm is in zo’n kleine ruimte ook groot genoeg.

VanLife Cat Bretagne

Warm water

Warm water hebben wij ook niet in de camper. Als we koffie willen zetten of iets grondig willen schoonmaken moeten we eerst water opwarmen. Dit kan via de dompelaar en de accu of via het gasfornuis.

Een binnendouche

Om te kunnen douchen gebruiken wij een buitendouche. We hebben een dompelpomp die water via een emmer lauw water door een douchekop sproeit. De pomp steken we in de 12 V sigaretten stekker. Om te douchen moeten we ook eerst water koken zodat we lauw water kunnen maken.

Wat ik mis in de camper

Het zou fijn zijn om een binnendouche te hebben in de camper. Toch denk ik dat we die niet veel zouden gebruiken. En de ruimte die we dan moeten opgeven is het voor mij niet waard.

Wat ik wel echt mis in de camper is een wasmachine. Tot nu toe hebben we altijd een flinke zak vol vuile was ergens in de camper slingeren. Deze heeft nergens een plek en verhuisd dus altijd van voor naar achter.

Nu moeten we ook gebruik maken van wasserettes of waterpunten. Bij wasserettes geven we flink wat geld uit per maand. Bij waterpunten moeten we zelf de was met de hand doen. Dit is allemaal OK, maar een wasmachine zou dit zo veel makkelijker maken. Zeker omdat wij ondertussen 3 huisdieren mee hebben in de camper. Dan worden kleding, dekens en handdoeken veel sneller vies.

Laatste woorden

Onze camper is ons huis. Ik ben er nog elke dag zo ontzettend blij mee. Buiten wat luxe dingen heeft ons huisje alles wat we nodig hebben. Wat ik wel echt mis is een manier om makkelijk, efficient en goedkoop onze was te kunnen doen. Als iemand een tip heeft, laat me weten!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *