< Terug naar blog pagina

In oktober heb ik een super leuk project afgerond. Het inbouwen van een minicamper in een VolksWagen Caddy. De klant, Erna, vindt het heerlijk om de natuur in te gaan en te reizen. Het liefste zou ze een reizend bestaan willen hebben. Echter, door haar gezinssituatie is dit nog niet mogelijk. Haar man heeft een eigen bedrijf. Hierdoor moet hij op vaste plekken op vaste dagen werken. Daarnaast heeft ze ook een groot gezin. De meeste kids zijn al bijna volwassen, maar hun jongste zoontje is 6 jaar. Een reizend gezin vind ze nog geen goed plan. Maar toch zou ze vaker in de weekenden de natuur op willen zoeken. Daarom heeft ze besloten om hun gezinsauto, een Volkswagen Caddy Maxi, om te laten bouwen in een minicamper.

Eisen

De klant had een aantal eisen. Hun huidige koelbox en portapotti moesten er in passen. Ook zou ze graag een kraantje met spoelbak willen. De 3 pits gasbrander wilde ze ook op een manier ingebouwd hebben zodat deze van binnen en buiten bereikbaar is. Met mooi weer kan er via de achterklep gekookt worden. Wanneer het slecht weer is kan je gezellig binnen koken. Daarnaast was het een must dat de wc ook toegankelijk was in de nacht. Dus in nachtmodus als het bed uitgeschoven zou zijn, moest de wc bereikbaar zijn.

Volkswagen Caddy Camper

Duurzame bouw

In een week tijd hebben mijn vriend en ik samen de Caddy omgebouwd. Het was een intensieve klus maar wel leuk. De klant was nauw betrokken bij het hele proces, wat ik als erg fijn heb ervaren. Zo weet je precies of de bouw naar wens gaat en zijn er geen miscommunicaties. Wat ook een leuke bijkomstigheid was was het hergebruik van materiaal. In hun vorige huisinterieur had haar man eigen kasten gebouwd van houten planken. Deze planken hebben we hergebruikt in de bouw van deze minicamper. Dit resulteerde wel in een nog meer op maat gemaakte inbouw en daardoor kosste het meer tijd en werk. Je moet immers meer rekening houden met materiaaldikte omdat het een samengesteld bouwsel wordt. Maar het eindresultaat was wel de moeite waard. Door het hergebruik van de planken kreeg het camperinterieur een robuuste uitstraling. Daarnaast gaf het hergebuik ook een extra sentimentele waarde voor de klant. Dit waren de planken van de kasten die haar man met zijn eigen handen had gemaakt. Dit vind ik erg speciaal.

Caddy Camper Interieur

Eindresultaat

Met deze Caddy Camper kan Erna, samen met haar man en/of zoontje op pad in de weekenden. Ze heeft meer vrijheid en kan wanneer zij wilt, de camper pakken om op avontuur te gaan.

Ga naar mijn projecten of klik hier voor meer informatie over dit camperinterieur.

Heb jij interesse in een eigen (mini)camper? En zou je die graag zelf willen bouwen, maar heb jij de ervaring en/of kennis nog niet? Stuur een bericht en we kijken samen waar ik jou mee kan helpen.

Meer informatie over minicampers?

Lees mijn informatieve blogs

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *