< Terug naar blog pagina

Wie onze camper van binnen heeft gezien (in real life, via mijn Instagram stories of op foto’s) heeft ongetwijfeld de ingelijste pootafdruk gezien. Maar van welk dier is deze?

Voor de nieuwe lezers, ik ben een enorme dierenvriend. De afgelopen twee jaar hebben wij door Europa gereisd en veel van onze vrije tijd gebruikt om dieren te helpen. Dieren zijn een enorme passie van mij. En nu maak ik daar eindelijk een prioriteit van in mijn leven.

De liefste hond

De pootafdruk is van de familiehond van Lex. Sam, de liefste hond. Ik heb hem gelukkig nog gekend als energiek en soepel ventje. Wij mochten vaker op hem passen als de ouders van Lex op vakantie gingen. Dan smokkelden we hem mee onze studentenkamers binnen en hadden we een week een logeerhond. Beste tijd ooit. We namen hem dan overal mee naartoe. Hij ging mee de bus in en de trein. Voor hem was het allemaal een gezellig avontuur.

Sam was een zeer geliefd beest, bij alle familieleden. Zelfs mijn zus was volledig verliefd op hem geworden toen ze tijdens een van de logeerpartijen hem had ontmoet. Voor Lex was Sam een heel belangrijk beest. De hond was altijd vrolijk en je kon er goed mee stoeien. Sam had altijd een glimlach op zijn gezicht. Dit werd dan ook een eis van Lex. Het maakte niet uit wat voor hond wij zouden hebben, als deze maar een vrolijke lach had. (Jammer dat Vicky een ‘resting sad face’ heeft… Oops, good thing she’s cute!)

Overlijden

Ruim anderhalf jaar geleden is Sam overleden. Hij was oud en op. De familie heeft besloten om hem in te laten slapen. Voor zijn overlijden heb ik zijn pootafdrukken gemaakt. Deze pootafdruk heb ik een speciaal plekje gegeven in ons huisje op wielen.

Zoals bijna alles in onze bus, is veel “double duty”. Zo ook de ingelijste pootafdruk van Sam. Onze dieselkachel display is een lelijk ding aan de muur. In het donker verlicht die de hele ruimte, wat ik erg vervelend vind. Dus ik heb een lijstje om het display gemonteerd. Het lijstje zit met scharniertjes vast. Hierdoor is de toegang tot het display heel eenvoudig. In dit lijstje zit de pootafdruk. Ik vind het er heel gezellig uit zien.

Laatste woorden

De liefste hond reist nu altijd mee met ons in de bus. Hij vond het heerlijk om op pad te gaan. Een lange wandeling door de bossen of een kort ritje naar de bakker. Alles was een avontuur.

Na het overlijden hebben we onze bus ook omgedoopt tot Sam. Hiervoor hadden we de naam Winston gegeven, maar die bleef nooit echt plakken. De naam Sam klopt helemaal en voelt goed.

Lijst deurtje kachel display
Dieselkachel display
Pootafdruk Sam
Lijst camper

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *