< Terug naar blog pagina

Sinds 2017(?) ben ik obsessed met leven in een kleine ruimte. Na het behalen van mijn diploma Product Engineering ben ik gaan werken bij een bedrijf die kleine, duurzame prefab huisjes ontwikkelde. Door het doen van research kwam ik het begrip ‘VanLife’ tegen.

Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de grote YouTubers/Instagrammers/bloggers binnen deze niche. Voor, tijdens en na het bouwen van ons huisje op wielen kreeg ik steeds meer (virtuele) contact met mensen die dezelfde ideeen hadden. Deze blogpost is toegewijdt aan deze mensen.

Another VanLife Couple

Marieke en Paul

Deze twee reizen parttime in hun camper met hun hondje door Europa. De rest van de tijd staan ze stationair in Frankrijk. Hier hebben ze een grote schuur gekocht en die zijn ze momenteel volledig aan het renoveren en ombouwen tot huisje. Hun avonturen zijn leuk om te volgen, zowel hun reis avonturen en hun bouw avonturen.

Lucia Thielman

Lucia en Jonathan

Beiden hebben ze een tijd in hun camper gewoond en rondgereisd door Europa. Nu zijn ze tijdelijk in Nederland. Lucia is zwanger van hun eerste baby! Af en toe reizen ze weer naar het zuiden op zoek naar een huis. Want dat is hun droom, een permanent huisje in Spanje. Hun account zit vol met hun kleine en grote avonturen. Met hond Frits! Zeer belangrijk.

ChantiLukiOllie

Chantal en Lukas met Ollie de prins en Lefka de pup

Chantal en Lukas zijn een mixed nationality koppel. Chantal is Nederlandse en Lukas komt uit Zwitserland. Samen hebben ze Ollie hun kat, a.k.a. de prins. Ollie lijkt kwa gedrag enorm op Willem. Willem is namelijk ook soms een chagrijnige heer. Maar ondanks hun gemopper zijn ze beiden stiekem de liefst gevolgde persoonlijkheden van de accounts. Sinds kort hoort Lefka de asiel pup ook bij het gezin. Tijdens het helpen bij een asiel in Griekenland zijn ze verliefd geworden op de meest schattige pup. Deze reist nu mee.

Bij het lezen van hun verhaal zie je waarom ik me graag up to date hou van hun verhalen. Kattendienaren en hart voor asieldieren. My kind of people.

Simply Nomads

Laura en Rick

Deze twee avonturiers hebben allerlei soorten verhalen te vertellen. Ze hebben in een camperbus geleefd. Nu wonen ze antikraak en laten zien dat je weinig spullen nodig hebt om een warm huis te maken. Nu hebben ze een schattige Fiat Panda. Met deze auto, hun piramide tent en een grote kano op hun dak gebonden gaan ze nu op avontuur. Poes Mees is de virtuele girlfriend van Willem en komt regelmatig langs op hun account.

Binnekort komt er een baby avonturier bij. Ik ben super benieuwd wat hun volgende avonturen gaan zijn!

The Campergirl

Kirsten met hondje Ufo

Kirsten is hilarisch. Haar stories met haar avonturen zijn altijd erg vermakelijk. Ze leeft part time in haar camper “Destiny”, partime in haar eigen chalet “Olijfje-Lola”, en parttime in haar bakstenen huisje. Ook zij heeft een fluffbal genaamd Ufo die regelmatig de show steelt.

Samen met haar moeder Marjolein heeft ze het bedrijf “Blafstof”. Hier maakt ze dierenkleedjes van prachtige retro wollen dekens van de kringloop. Vicky en Willem hebben er beiden een en ze zijn er erg blij mee.

VanVerhalen

Florine en Thijs en Dorito-san (Dochter Doris)

Florine en Thijs zijn denk ik wel de  Original Gangsters van VanLifers in Nederland. Een heel aantal jaar geleden verkochten ze hun huis en inboedel om te gaan reizen in hun zelfgebouwde camper. Gedurende de reis is dochter Doris erbij gekomen. Ze is amper een jaar oud en ze heeft al veel van Nederland en Japan gezien.

Met z’n drietjes wonen ze in hun “Keet”, een stacaravan aan het wad. Hun reisplannen zijn net zo onvoorspelbaar als die van ons. Dus het verbaasd me niet als ze binnekort Dorito-san vastgespen in haar camperzitje om te vertrekken op avontuur.

The Electric Campervan

Sara en Jurrien

De eerste VanLifers in Nederland die een elektrische camper hebben. Wat een voorbeeld zijn deze twee. Ik volg ze al vanaf de bouw van hun elektrische camper. Dit ging niet volledig zoals gepland. Omdat de accu’s van een elektrische bestelbus zo zwaar zijn, moet er extra aandacht worden besteed aan het gewicht van de camperinbouw.

Nu zijn ze eindelijk onderweg en reizen momenteel door zuid Europa. Ze laten zien wat de voor en nadelen zijn van het reizen in een volledig elektrische camper. (My future dream)

InteriorTwin

Ilse met hondje Jackie

Dit account is niet camper gerelateerd. Ze schrijft o.a. over interieur inspiratie, bewust leven en ondernemen. Ilse volg ik al toen ik nog in mijn studentenstad Arnhem woonde. Ze is echt een Boss Babe. Ze werkte eerst bij een bedrijf in loondienst. Langzaam maar zeker heeft ze haar eigen bedrijf als blogger en adviseur laten groeien. Ze werkt nu volledig voor zichzelf en ontwikkeld zich steeds meer op het gebied van ondernemen en social media. Van haar kennis heb ik zelf heel veel geleerd. Op haar Instagram zie je vaak hondje Jackie voorbij komen, wat ik natuurlijk geweldig vind.

Joa en Diede

Diede en Joa met hond Joep en Tommy

Diede en Joa reizen al langere tijd met hun hond Joep door Europa. Sinds kort zijn ze bezig met hun nieuwe huis op wielen bouwen; een kleine vrachtwagen. Waar ik het meest enthousiast over ben? Hun laadklep/balkon/buitenruimte. Hoe tof is dat!

Sinds dat ze weer in Nederland zijn hebben ze er nog een hondje bij, Tommy!

Living the Paco Life

Lisa en Jorg met hond Vi

Lisa en Jorg reizen ook door Europa in hun camper. Onderweg hebben ze hun hondje Vi van straat geplukt. Ook zijn ze het katje Abel als vondeling onderweg tegengekomen. Vi reist nu mee en heeft de tijd van haar leven. Abel heeft tijdelijk 3 maanden meegereisd en was het beste speelkameraatje van Vi. Ondertussen heeft Abel zijn eigen mensen waar hij heel gelukkig is.

Laatste woorden

Dit zijn de accounts waar ik als eerste naar toe navigeer op social media. De avonturen van deze mensen zijn hilarisch, informatief, ontroerend en vermakelijk. Daarnaast sluiten de interesses van deze mensen aan bij mijn eigen interesses. Of het nou om dieren gaat, of reizen. Planten verbouwen of huisjes bouwen. Ze zijn voor mij waardevol om te volgen. Welke accounts volg jij graag, en waarom?

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *