< Terug naar blog pagina

Mijn meest bezochte blogposts zijn o.a. de posts over toilettips in de camper. Dit begrijp ik, want het wordt nog altijd beschouwd als een taboe. Wat onzin is. Want poepen is normaal.

In de camper hebben wij een compost toilet. Hier ben ik MEGA blij mee. Ik weet dat sommige VanLifers jaren lang wonen zonder toilet. Ik ben zo iemand die dit niet kan… When I gotta go, I gotta go. Onmiddelijk. Een eigen wc tot mijn beschikking is een must.

Sinds we Vicky de hond mee hebben, loop ik dagelijks met haar door de natuur. Hier heb ik jammer genoeg ook de plotselinge nood aan een toilet. Vaak loop ik kilometers weg van de camper. Geen wc in de buurt…

Dus dan moet ik een bosje zoeken. In het begin vond ik dit vreselijk. Dit heb ik door trial and error moeten leren. In de Kangoo hadden wij ook geen toilet. Hier hadden wij een uitgebreide poepkit. Tijdens het wandelen heb ik een kleiner kitje bij. Deze kit is vooral voor het poepen. Om te plassen heb ik niet veel nodig. Lees hier mijn stappenplannen over wildplassen en wildpoepen in de natuur.

Poepkit onderdelen

Inhoud poepkit

  • Toiletpapier
  • Zakjes
  • Wipes
  • Water
  • Zeep
  • Schepje

Het wc papier, de zakjes, wipes en zeep bewaar ik in een klein etui. In plaats van wc papier kan je ook papieren servetjes gebruiken. Vaak krijg je deze mee in een restaurant of een ijsje. Deze gebruiken we niet en bewaar ik dan voor mijn poepkit. Wipes zijn geen must, maar wel fijn om mee te hebben. Zo voel je je extra schoon na het poepen. Soms drogen de doekjes een beetje uit. Met water maak ik ze weer vochtig. Een klein potje met zeep heb ik ook in het kitje zitten. Een klein stukje zeep werkt ook prima. Met het water en de zeep kan je na het poepen je handen weer schoonmaken.

Laatste woorden

Het etuitje neemt weinig ruimte in. Soms ga ik wandelen met een rugzakje, soms met enkel een heuptasje. Het etuitje past er altijd in.

Het schepje neem ik niet altijd mee. Wanneer ik in een bosrijk gebied loop pak ik meestal een flinke stok om een gat te graven. In grasland en duingebieden is dat moeilijker. Dan neem ik wel het schepje mee.

Een waterfles heb ik standaard mee tijdens mijn wandelingen. Meestal heb ik een grotere mee zodat ik Vicky ook water kan geven onderweg.

Poepkit wandelen

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *