< Terug naar blog pagina

Sinds ongeveer een maand hebben wij een pleeghond mee op reis in de camper. De organisatie Green Valley Brittany in Bretagne Frankrijk helpen wij elke keer als wij in de buurt zijn. Via deze organisatie hebben wij al 2 keer eerder een pleeghondje mogen opvangen. Daarnaast helpen we graag met geld verzamelen voor de dieren in nood.

Dit keer mag onze fosterhond mee op reis. Hier ben ik onwijs blij mee. Een hond in het camperleven past namelijk perfect. Elke keer als wij op een mooie natuurplek staan of als wij gaan hiken, dan mis ik actief een hond die mee gaat op avontuur.

Om de camper klaar te maken voor een hond heb ik een aantal aanpassingen aangebracht. Hieronder breng ik deze aanpassingen in kaart.

Bench

Zo had ik voor ons eerste fosterhondje Joey al een bench gemaakt in de camper. Dit was eerst onze grote opbergkast. Dus we moesten flink gaan onstpullen als we een hond mee wilden nemen.

Deze bench hebben we voor Vicky nu voor het eerst in gebruik als bench. Ze is zo ontzettend blij met haar eigen plekje. Dit is haar rust plekje waar ze niet gestoord wordt. Hier kan ze zich dus in terugtrekken.

Daarnaast vind ik het heel erg fijn om een bench te hebben voor Vicky. Wij hebben geen grote camper en zeker niet veel vloeroppervlakte. Lex was bang dat een hond in de bus erg krap zou worden en dat deze altijd in de weg zou liggen of staan. Omdat Vicky haar eigen bed heeft ligt ze dus niet snel in de weg. Yess!

Hond en kat in de camper 2

Water en voerbakken

Omdat onze kat Willem vanaf het begin al mee reist heb ik het grootste deel van de camper met hem in het achterhoofd ontworpen en gebouwd. Willem zijn waterbakje heeft dus een specifieke plek waar deze niet in de weg staat.

Voor de hond was dit niet het geval. Op het moment staan haar voer- en waterbak op de grond naast de opening van haar bench. Omdat deze helemaal achterin de bus is geplaatst staat deze niet volledig in de weg. Toch zou ik liever een vaste en praktischere plek willen hebben om deze neer te zetten of te monteren. We trappen namelijk vaker op de bakken en dan ligt er overal water of voer. Daarnaast kunnen we niet zo snel meer via de achterdeuren naar binnen of buiten. Een betere oplossing heb ik nog niet gevonden.

Dit is dus iets om in het achterhoofd te houden als je een eigen camper bouwt waarmee je samen met je hond op reis gaat.

Haak

Bij de schuifdeur, naast de kapstok, heb ik een extra haak geplaatst. Hieraan hangen de riemen en een zaklamp. Zo kunnen we bij elke wandeling de riem snel pakken en hoeven we niet eerst te zoeken. Daarnaast hangt die altijd aan die specifieke haak, dus deze slingert niet door de bus.

De zaklamp gebruiken we voor de laatste wandeling van de avond. Dan is het altijd donker. Omdat wij meestal op natuurplekken staan is er geen straatverlichting in de buurt. Het is dus écht donker.

Laatste woorden

Om onze pleeghond mee te nemen in de camper hebben we niet veel aanpassingen moeten maken. Voor ons scheelt dat in kosten en gemak.

Het liefste wil ik alle dieren helpen die mij nodig hebben. Maar dat gaat jammer genoeg niet. Naast mijn dierenstrikjes probeer ik op deze manier dieren te helpen. Ik ben erg blij dat we een fosterhondje kunnen houden én kunnen blijven reizen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

    1. Hoi pap!

      Willem is gewend aan Vicky maar samen in een bed slapen gaat denk ik niet gebeuren jammer genoeg. We hebben met het baasje afgesproken dat we haar terug geven wanneer we weer in oktober in Frankrijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *