< Terug naar blog pagina

Een relatie onderhouden kost werk. Een relatie onderhouden wanneer je samen op 6 vierkante meter woont, kost daarnaast ook nog een flinke hoeveelheid aanpassingsvermogen.

Regelmatig zie ik relaties kapot gaan nadat koppels in een camper gaan wonen. Maar vaak ook zie ik juist relaties sterker worden.

In deze blogpost deel ik een aantal aandachtspunten die voor ons werken.

Goede basis

Binnen onze relatie hebben wij een goede basis. We kennen elkaar al meer dan 9 jaar en daardoor weten we elkaars wensen en behoeften. We ondersteunen elkaar in het bereiken van onze doelen, professioneel en persoonlijk. Een goede basis hoeft niet te onstaan op basis van jaren. Lex en ik zijn hier in gegroeid. We respecteren elkaar en zien de ander en onszelf als zelfstandige personen met andere levensstijlen, prioriteiten en waardes.

Communicatie

Dit is het allerbelangrijkste in mijn ogen. Je kan nog wel zo lief zijn voor elkaar, maar als de een niet de behoeften uitspreekt dan kan het volledig fout lopen. Zelfs na al deze jaren betrap ik mezelf er op dat ik niet goed of juist communiceer. Ik heb dan een verwachting van Lex. Wanneer hij daar niet aan voldoet, dan word ik chagrijnig op hem.

Hier ontbreekt dan goede communicatie. Ik bespreek niet wat ik precies van Lex wilt. Ik verwoord mijn behoeften niet. Vervolgens kan Lex niet analyseren of hij die behoefte kan waarmaken. Het gebrek aan communicatie zorgt dan voor wrijving.

Daarom is het belangrijk om altijd jouw wensen en behoeften uit te spreken naar de ander. Als ik even geen zin heb om weer over Dungeons and Dragons te praten, dan zeg ik dat tegen Lex. Ik heb dan even tijd voor mezelf nodig. Zo weet Lex ook waar hij aan toe is. Soms heeft Lex even geen behoefte aan mijn (prachtige) meezingen met de Disney liedjes. Als hij dat niet uitspreekt dan kan ik mij niet aanpassen aan zijn behoeften.

Relatie in de camper tips

Aanpassingsvermogen

Jezelf snel kunnen aanpassen is een goede eigenschap wanneer je woont en reist in een bus. Als je dat samen met een ander doet, dan is het zeker belangrijk. Vaak gaan dagen niet helemaal zoals je gepland hebt. Soms heb je onververwacht onderhoud nodig aan de camper. Dit vergt een zeker aanpassingsvermogen.

Lex en ik hebben beiden onze taken in de camper. Zo ben ik onder andere verantwoordelijk voor het scheiden van het afval en het verschonen van het poep gedeelte van ons compost toilet. Lex is verantwoordelijk voor de afvoer van de vuilwatertank en de plascontainer van onze wc.

Soms vergeten we deze taken te doen. En dan is er een overstroming. In het begin kon ik hier behoorlijk geirriteerd door worden. Maar ondertussen weet ik dat ik hier ook beter op kan letten. Ik zie het ondertussen als een extra ervaring.

Privé tijd

Lex en ik spenderen bijna 24 uur per dag tijd samen. 7 dagen in de week. Natuurlijk is het normaal om elkaar soms een beetje zat te zijn. Daarom hebben wij elk onze eigen activiteiten. Lex en ik werken beiden veel aan onze eigen businesses.

Ik blog over campers bouwen en in een camper reizen. Lex schrijft verhalen voor het spel Dungeons and Dragons. We betrekken elkaar veel in elkaars werk en we sparren veel met elkaar. Maar de werkzaamheden zijn wel vaak appart.

Daarnaast hebben we ook elk onze eigen hobbies. Zo wandel ik veel met de hond en hou ik me bezig met het trainen van Willem de kat. Ook maak ik dierenstrikjes om geld te verzamelen voor dieren in nood. Lex gaat graag klimmen of sporten.
Hierdoor spenderen we niet elke minuut samen en hebben we elkaar regelmatig iets nieuws te vertellen.

Laatste woorden

Lex en ik hebben een goede relatie. Hier zijn wij samen in gegroeid. Ik ben er van overtuigd dat in onze situatie, het leven in een camper onze relatie versterkt. We leren nog meer over onszelf en van elkaar. Het belangrijkste punt vind ik de communicatie. Wanneer je jouw behoeften uitspreekt kan de ander kijken of deze daaraan kan voldoen om jou te helpen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *