< Terug naar blog pagina

De ondervloer en de tussenwand zit er in! De leefruimte is klaar om vorm te krijgen. Na de lockdown vanwege Corona werd onze RDW keuring afgelast. Zodra het kon, hadden we weer een nieuwe afspraak gemaakt. Op dat moment was de bus nog helemaal leeg en moest er nog een RDW geschikt camperinterieur in komen. Dus we zijn begonnen met de bouw van de meubels.

Voor de RDW zijn er een aantal eisen. Twee daarvan is een kookgelegenheid en een bed. Met het bed zijn we begonnen.

Bedframe Camperinterieur Camperbouw

Uitschuifbaar bed

Er is een eeuwige discussie gaande over een vast of uitschuifbaar bed. De mensen die zelf bezig (zijn geweest) met hun eigen camper en vooraf veel onderzoek hebben gedaan, weten waar ik het over heb. Voor onze eigen camper ben ik voor team uitschuifbaar bed! (Na meer ervaring kom ik hier misschien later op terug, we shall see!). 

Onze bus is een kort model. Hierdoor is er niet veel ruimte om mee te werken. Omdat wij deze bus ook hopen te gebruiken als Office on the Road, wilden wij comfortabel kunnen werken en dus kunnen zitten. Daarnaast neemt een vast bed behoorlijk wat ruimte in beslag. Wij wilden dus een bankbed. Een bank in dagmodus die ‘s avonds eenvoudig om te bouwen is tot bed. 

Door een slim lattensysteem te bouwen kan het bed bijna dubbel zo breed worden geschoven. Het matras deel wat in dagmodus als rugleuning dient, wordt de andere helft van het bed. 

Onder de bank is heel veel ruimte. Deze ruimte hebben we in drie delen gesplitst. De achterste ruimte zal onze ‘garage’ zijn voor spullen zoals campingstoeltjes, extra water, gereedschap, etc. Het middelste gedeelte is voor de elektrakast. Het voorste gedeelte is vrij voor de koelkast en wat extra opbergruimte.

Misschien vraag jij je af waarom ik de bank zo belachelijk hoog heb gemaakt? Dit komt omdat ik vast zit aan de maten van de koelkast die er in komt. De toekomstige koelkast is 53 cm hoog. Een comfortabele zithoogte voor een bank is ongeveer 45 cm. Dus die 53 cm is wel een beetje hoog… Mijn voetjes zouden bungelen. In mijn ontwerp heb ik hier rekening mee gehouden. Bij de bank maak ik een verhoogd vloertje. Dit opstapje zorgt er voor dat ik wel comfortabel met mijn voeten op de grond zit. Daarnaast zorgt dit voor extra opbergruimte. Onder dit verhoogde vloertje zal namelijk een grote lade komen.

Keukenblok Camperinterieur Camperbouw

Kookgelegenheid

We wilden voldoende werkoppervlakte. Daarom hebben we gekozen voor een lang aanrecht. Deze begint ongeveer halverwege de schuifdeur opening en loopt tot de achterdeur door. Het eerste gedeelte, bij de schuifdeur, is ons keukenblok. Hierin komt de gaskookplaat en de wasbak. Daarna loopt het aanrecht door en kan worden gebruikt voor het voorbereiden van eten of als extra werkruimte tijdens het werk. Onder het werkblad is ruimte voor verschillende kastjes en lades. 

Het keukenblok hebben we heel stevig gemaakt. Het uitschuifgedeelte van het bedframe komt namelijk op dit keukenblok te hangen. We willen niet dat we ‘s nachts ineens op de grond vallen! 

Aanrecht camperinterieur camperbouw
Keukenkast camperinterieur camperbouw

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *