< Terug naar blog pagina

Onze bus is met vlag en wimpel door de RDW keuring gekomen! Yes! Op dat moment konden we ons richten op de afwerking van de wanden en het plafond. Hiervoor heb ik zoveel mogelijk materiaal hergebruikt.

Wandpanelen

De isolatie en het wandframe lag nog bloot. Dit wilde ik afwerken met houten schroten. Schroten vind ik een enorme toevoeging aan de sfeer van een bus. Het voelt een beetje als een ‘log cabin’ idee, zoiets als een houten blokhut in de ardennen. Gezellig! 

Deze schroten heb ik op maat gezaagd en gemonteerd aan het houten framewerk. Daarna heb ik de schroten allemaal weer losgeschroefd zodat ik ze apart kan schilderen. Ik wilde de bus een licht en kalm interieur geven. Daarom heb ik voor de kleur gebroken wit gekozen. Om de schroten te schilderen heb ik ze stuk voor stuk geschilderd. Je kan ook de schroten monteren en dan in één keer de hele wand schilderen. Hier heb ik bewust niet voor gekozen. In de zomer zet materiaal namelijk uit. Ik heb de schroten in de zomer geschilderd. Wanneer het kouder wordt, zal het materiaal krimpen. Daardoor zullen de schroten iets verder uit elkaar liggen. De plekken waar niet geschilderd zijn, zullen dan zichtbaar worden.

Het verven van de schroten is helemaal niet nodig. Een houten uitstraling heeft ook enorm veel charme! Indien je kiest voor de natuurlijke houtkleur zou ik deze wel behandelen met een doorzichtige beits of lak zodat het hout langer mooi blijft.

Plafond

Voor het plafond heb ik de originele houten planken gebruikt die in de bestelbus aan de muur waren bevestigd. Ik weet eerlijk gezegd niet waar ze oorspronkelijk voor dienen. Voor haken om spullen aan op te hangen misschien? Deze heb ik stuk voor stuk verwijderd van de wanden bij het leeghalen van de bus. De vieze plekken en oneffenheden heb ik zo goed mogelijk van elke plank geschuurd met een elektrische handschuurmachine. Daarna heb ik de planken aan het houten frame aan het plafond bevestigd. 

Het vinden van het middelpunt was nog wel ingewikkeld. De referentiepunten hadden we met de isolatie onzichtbaar gemaakt. Gelukkig zat onze Maxx Air ventilator precies in het midden en hebben we die als middelpunt gebruikt. 

Het liefste wilde ik het plafond een natuurlijke houtkleur laten. De herbruikte planken hadden heel mooie vlammende tekeningen. Echter, omdat het hergebruikte planken zijn, waren er toch flink wat oneffenheden die erg aanwezig waren. Om die oneffenheden te verdoezelen dacht ik dat een gray wash zou helpen… Niet dus. De lelijke plekken werden alleen nog duidelijker! Dus na nog een poging om het wat mooier te maken heb ik besloten om het plafond maar helemaal te schilderen. Hiervoor heb ik een blauwe verf gebruikt die ik nog in de verkast had staan. Ik vind het super mooi geworden! Benieuwd naar het eindresultaat van de muren en het plafond? Check dan mijn Instagrampagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *