< Terug naar blog pagina

In deze vorige blogpost schrijf ik hoe wij slaapplekken vinden voor onze camper. Bij het zoeken naar slaapplekken kijken wij vooral naar de wensen van onze kat Willem. Toevallig zijn een heel aantal van zijn wensen hetzelfde als die van ons. Dus dat komt mooi uit.
Wanneer je reist met een kat of ander dier, kijk je anders naar mogelijke slaapplekken. Er is dan eenmaal een extra wezen waar je rekening mee moet houden.

Natuur

Een van de belangrijkste punten is natuur. Een slaapplek op een parkeerplaats in het centrum van een dorp is voor ons niet geschikt. Tenzij wij de dag erna daar moeten zijn, zoeken wij een plek met meer bomen of gras.
Een van Willem’s grote hobbies is het zoeken en vangen van muizen. Hij kan uren langs de kant van een padje zitten staren naar de bosjes of het hoge gras. Wanneer wij een slaapplek zoeken kijk ik altijd of er voldoende gras, bosjes en/of bomen zijn.
In een bosrijk gebied heeft mijn eigen voorkeur. Zo sta je een beetje beschut en heb je iets meer privacy. Ook merk ik dat mijn mentale welzijn beter is in bossen. Tussen de bomen hebben we ook meer schaduw. Willem heeft een grotendeels zwarte vacht en warmt heel snel op. Hij zoekt uit zichzelf altijd al de schaduw op. Op een zomerdag midden in een grasgebied is dan niet echt handig. Schaduw zorgt ook voor minder opbrengst voor de zonnenpanelen. Dat is ook iets waar we rekening mee houden.

Kat in het bos kamperen

Weg

Overnachten naast een drukke weg is voor ons geen optie. Ik wil niet dat Willem in een ongeluk terecht komt. Bij het zoeken naar slaapplekken zoek ik naar bos- of zandpaadjes. Als daar dan een auto of andere weggebruiker langs komt, zal die niet zo hard rijden.

Honden

Ookal houd ik enorm van honden, bij het zoeken van slaapplekken zoek ik ze juist niet op (lees: gebroken hart). Willem is niet zo’n fan van onbekende honden. Honden, en vooral de baasjes, zijn vaak ook niet zo blij als ze ineens een boze kat tegenkomen.
Plekken waar een wandeling begint waar honden mee gaan, vermijden we meestal. Soms gaan we er wel staan en staan dan zo ver mogelijk van de ‘ingang’ van de wandeling. Ook zien de baasjes vaak Willem al ergens liggen voordat ze hun hond uit de auto laten. Dus dan weten ze dat er een kat loopt, ook als ze weer terug komen. Maar meestal haal ik Willem even naar binnen als ik een hond in de verte spot.

Met de kat kamperen

Water

Bij het zoeken van een slaapplek zoeken we vaak naar een meer of rivier. Dit doen we niet voor Willem. Hij heeft niets met water. Voor ons is het heerlijk om bij aankomst even een duik te nemen. Of in de ochtend voor het ontbijt. In Scandinavië was dit bij bijna elke slaapplek. Gedurende de rest van onze reis is dit wat moeilijker.

Laatste woorden

Bij het zoeken van een slaapplek houden we vooral rekening met onze kat Willem. Gelukkig ben ik het ook eens met zijn eisen. Midden in de natuur, zonder veel mensen om me heen en geen auto’s, dat zijn mijn happy place plekken. Enkel jammer dat ik niet tussen alle honden kan overnachten, maar voor mijn adventure buddy heb ik dat zeker over!

Kamperen met de kat

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *