< Terug naar blog pagina

Reis je met een camper of ken je mensen die on the road leven? Dit zijn goede cadeautjes voor Van Lifers. Deze producten hebben wij allemaal in onze bus en gebruiken we bijna dagelijks. Zonder zou ik niet meer kunnen.

Elektrische aansteker

In onze bus koken wij op gas. En het begin hadden we lucifers om het fornuis aan te steken. Ook heb ik van zo’n normale cigaretten aanstekers geprobeerd maar daar verbrand ik mijn vingers altijd aan…
Al snel werd ik een beetje gek van al die aangestoken lucifers. Want wat moet je er eigenlijk mee doen? Direct in de prullenzak is geen goed idee als ze nog heet zijn. Tegen de tijd dat ze ze zijn afgekoeld ben ik ze vergeten. Vervolgens groeide het stapeltje stokjes.
Toen kwam ik een elektrische aansteker tegen en heb ik die direct besteld. Wat een handig ding! Het lijkt op een mini taser (We vragen ons nog steeds af of het pijn zou doen als je je vinger er tussen steekt). De batterij van de aansteker blijft verassend lang mee gaan. Wanneer deze op is steek je het met de meegeleverde microUSB kabel in een USB poort.
Ik was er zo tevreden over, voor kerst heb ik er eentje aan mijn ouders gegeven. Elke keer als ik bij mijn ouders op bezoek ben, steekt mijn vader de kaarsjes aan met die aansteker. Geslaagd cadeau dus!

Nalgene waterfles

Deze fles heb ik al twee keer besteld. De eerste is, door een domme fout van ons, jammer genoeg kapot gevallen (iets met de volle fles in een hoge kast leggen zonder deze op slot te zetten en er mee gaan rijden…). Na de dood van die fles heb ik het even volgehouden zonder, maar al vrij snel had ik weer behoefte aan een nieuwe.
In onze bus moeten zo veel mogelijk spullen dubble duty zijn, dus in meerdere situaties bruikbaar zijn. Deze fles doet dat voor ons. Overdag is het een waterfles. In de winter, wanneer het koud is, vind ik een kruik bij de voeten erg fijn. Maar een apparte kruik meenemen in de bus kost extra ruimte. Bovendien gebruik je die dan de helft van het jaar niet. Dus ik vul de fles met heet water voordat we in bed kruipen. Goed de dop dichtdraaien en in een theedoek of handdoek wikkelen. Als je creatief wilt zijn, kan je je eigen kruikzak maken om de fles in te doen. Dan is de doek niet meer nodig. Mijn lieve schoonzusje heeft de kruikzak voor mij gemaakt, en het werkt perfect.

Packing cubes

In deze blogpost lees je hoe belangrijk packing cubes kunnen zijn om ruimte te besparen in de kledingkast. Ik heb een aantal verschillende soorten, maar tot nu toe ben ik het meest tevreden met deze. Ze zijn licht en van dun materiaal maar er zit een degelijke rits in. Sommige andere packingcubes zijn na een paar keer gebruiken al gescheurd… Zonder dat ik ze overvol prop!

Rvs lunchbox

Deze RVS lunchbox had ik al voordat we in de bus trokken. Jarenlang is dit mijn brooddoos geweest. We hebben twee verschillende soorten. Eentje die luchtdicht is. Daar zit een rubberen ring in die ervoor zorgt dat die niet lekt.
Dit is een van de weinige spullen die we van onze uitgebreidere keuken mee hebben genomen. De lunchboxen gebruiken we als brooddoos als we een dagje weg gaan, of als bewaardoos voor restjes avondeten. Ook is die perfect als koektrommel!

Lampion lampje

Een aantal jaar geleden, toen we nog onze kleine Kangoo minicamper hadden, wilde ik graag een sfeerlampje voor onze avonturen. Vaak zijn kampeerlampjes niet de mooist vormgegeven dingen. Als Product Engineer is dat wel belangrijk voor mij.
Lex had voor mijn verjaardag dit lampionnetje gekocht. Prachtig ding. Ziet er leuk uit, is in meerdere standen te vouwen, heeft verschillende lichtsterktes, en geeft een heel gezellig aangenaam licht. En ook via USB oplaadbaar! Perfect voor ons huisje.

Laatste woorden

Dit zijn, in mijn ogen, goede cadeautjes voor mensen die in een camper of bus wonen. Een aantal heb ik zelf ook als cadeautje gekregen. Ik ben er nog erg blij mee!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *