< Terug naar blog pagina

Het vinden van een geschikte slaapplek is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin vond ik dit spannend en moeilijk. Gedurdende onze reis met onze Renault Kangoo minicamper hebben we uitsluitend op camperplaatsen gestaan. Daarmee bedoel ik de toegestane plekken die door gemeenten worden gereserveerd voor campers. Niet altijd de meest uitnodigende plekken.
Na die reis heb ik meer onderzoek gedaan waar ik de mooiere natuurplekken kon vinden. Ondertussen heb ik het gevoel dat ik wel de mooie plekken weet te vinden. Daar gebruik ik onderstaande middelen voor.

ACSI boeken

Van mijn schoonouders hebben wij de oude ACSI boeken gekregen. In deze boeken staan alle slaapplekken in bepaalde landen. Ook de campings en andere betaalde locaties, maar ook de gratis camperplekken.
Deze boeken hebben wij vooral in het begin geraadpleegd. Op het moment gebruiken wij ze niet zo veel meer. Toch is het fijn om ze bij te hebben.

Park4night

Deze app wordt door heel veel mensen gebruikt. Eerst hadden wij de gratis versie. Voor sporadische avonturen is dat meer dan voldoende. Op de betaalde app krijg je meerdere opties. Ook de opties om te zoeken naar waterpunten, gasfles inruilservices en dumpstations. Zeker in het buitenland is dat erg prettig.

iOverlander

Dit is ook een app om overnachtingsplekken te vinden. Deze gebruik ik niet vaak maar af en toe, als we in een bepaalde regio niets kunnen vinden, dan vind ik toch een wildkampeerplekje via deze app.

Slaapplekken in de natuur met de camper
Slapen in de camper

GoogleMaps

Via de sateliet view in Google Maps, kan je ook erg mooie plekken vinden. Langs een meer kan je zo bijvoorbeeld kijken of er mogelijke inkepingen zijn in de weg waar je kan staan. Ook gebruiken we Google Maps vaak als we in Nederland zijn of wanneer we juist niet in de natuur willen staan. Onze bus is, omdat die geen ramen heeft en niet erg opvalt, vrij incognito. Daardoor kunnen wij in een gewone woonwijk gaan staan. Vaak is er in woonwijken een rij parkeerplaatsen die een beetje meer afgelegen zijn. Daar staan dan regelmatig de werkbusjes van de mensen die daar wonen. ’s Avonds, wanneer het minder opvalt, zetten wij onze bus op zo’n parkeerplek. Niemand let dan op ons. De ochtend daarna gaan we dan weer vroeg weg zodat we niemand tot last zijn.

Andere reizigers

Gedurende de reis kom je andere camperaars tegen. Die weten vaak ook prachtige mooie plekjes. Wanneer wij iemand tegenkomen delen wij onze mooiste plekjes met de nieuwe vrienden.

Laatste woorden

Dit is ons arsenaal aan tools die wij gebruiken om een slaapplek te vinden. Welk medium we gebruiken hangt een beetje af van het land waar we op dat moment staan. Soms is er niet zo veel te vinden in een regio, dan gebruiken we 3 verschillende apps. Andere keren hebben we voldoende keus.

Wil je lezen waar wij op letten als we een overnachtingsplek zoeken? Lees dan deze blogpost.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *