< Terug naar blog pagina

Aandachtspunt! Op het moment van het schrijven van deze blogpost hadden wij een pleeghondje, Joey. Deze is ondertussen geadopteerd en woont nu bij een geweldig koppel die net zo veel van hem houden als wij. Jammer genoeg heb ik deze ingebouwde benchruimte nog niet kunnen gebruiken. In de toekomst zijn wij weer van plan om een pleeghondje te nemen. Daarnaast kan deze blogpost dienen als inspiratie voor andere camperaars die een plekje willen inbouwen voor hun huisdier.

Zoals veel van jullie al weten, hebben wij sinds een maand een pleeghond genaamd Joey. Het is een lief beestje die erg behoefte heeft aan structuur en regels. De nachten van de eerste week waren voor mij zwaar. Joey was erg bang van onbekende geluiden. Daardoor blafte hij regelmatig. Joey neemt daarnaast schoenen, doosjes, etc. mee naar zijn mand om daar op te kauwen. Niet wenselijk gedrag… Ook was Lex op dat moment een week op vakantie met een vriend. Ik moest dus alleen voor de hond, en ook Willem, zorgen. Na een week heb ik een bench geregeld. Wat een opluchting was dat! Voor zowel ons als Joey. Joey kende een bench van zijn vorige huis en vond het direct fijn dat hij zijn eigen rustige plekje had. Het blaffen ’s nachts is gestopt en hij neemt veel minder spullen mee naar zijn bed.
Op het moment van het schrijven van deze blogpost reizen wij niet full time in de bus. We zitten tijdelijk in het stenen huisje in Bretagne Frankrijk. Hier hebben we een klus, en gedurende ons project mogen we in het huisje wonen. Binnekort wil ik weer op pad met de bus. Tot Joey geen permanent huisje heeft, gaat hij uiteraard mee. Wel wil ik in de bus ook een specifieke plek voor Joey’s bed waar hij rustig kan liggen uit de weg. Er moet dus een bench ruimte gemaakt worden voor Joey.

Garageruimte ombouwen tot bench voor de hond

Eisen

  • Een aantal eisen waar de bench aan moet voldoen:
  • Groot genoeg voor Joey zodat hij lekker kan liggen
  • Moet dicht kunnen (maar wel met het idee dat hij er nog bij is)
  • Joey mag niet bij spullen kunnen
  • De aanpassing moet niet heel groot en duur zijn
  • Wanneer Joey geadopteerd wordt, dan moet de ruimte weer terug een garage kunnen worden.

Onstpullen

In de bus hebben wij twee ‘garages’. Een kleine hoge en een grotere brede. Ik heb bedacht om de grotere brede om te bouwen tot benchruimte voor Joey. Allereerst moet de inhoud van de garages kritisch bekeken worden. Die flinke ruimte kunnen we straks niet meer gebruiken om spullen in op te bergen. Ontspullen dus. Hier schreef ik al eerder een blogpost over.

Zijwand van buitentafeltje
Zijwand waar een deurtje in komt
Opklaptafeltje die als zijwand dient

Ombouwen

Onze opgevouwen buitenstoelen zitten in deze garage. Vanwege de afmetingen van de stoelen is er geen andere plek om ze op te bergen. Ze zullen hier dus moeten blijven. Maar omdat Joey aan alles knabbelt, zullen ze afgeschermd moeten worden.
Oorspronkelijk was ik van plan om een plaat hout te kopen en deze op maat te zagen zodat ik een scharnierend schot kon maken. Zo zou ik nog eenvoudig bij de stoelen kunnen. Tijdens het uitzoeken van de garagespullen kwam ik er achter dat ons opvouwtafeltje een bijna perfecte afmeting had om als wand te dienen! Door middel van een balkje heb ik het tafelblad wat opgehoogd zodat die een betere afmeting had. Door de slimme plaatsing van een balkje en een nokje is het tafelblad makkelijk te verwijderen. Zo kunnen we gemakkelijk bij de stoelen. Nu hoefde ik geen houten plaat meer te kopen, dat scheelt weer geld!

Deurtje

De bench is oorspronkelijk enkel bereikbaar via de achterkant wanneer de achterdeur open staat. Dat wilde ik veranderen. Een huisdier hoort bij de familie. Daarnaast vindt Joey het gezellig om bij ons betrokken te worden. Daarom heb ik een extra deurtje gemaakt naar de leefruimte. Dit deurtje heeft een tralies. Ook wanneer het deurtje dicht is, kan er nog contact gemaakt worden met de hond.

Laatste woorden

Deze bench heb ik voor Joey de pleeghond gemaakt. Ik heb de ruimte nog niet kunnen testen tijdens het full time reizen in de camper.
Tijdens korte ritjes vindt Joey het heerlijk om zijn eigen plekje te hebben. Hij gaat er uit zichzelf in als we de bus instappen.
Omdat we maar een kleine leefruimte hebben in de camper, lijkt het mij practisch dat een hond zijn eigen plek heeft. Voor de hond is dat prettig maar ook voor ons mensen en de kat Willem. Willem weet in huis ook dat de bench “off limits” is. Joey kan hier dus volledige rust vinden. Als Joey zijn eigen plekje heeft ligt hij ook minder in de weg als we in de bus wonen.
Als Joey geadopteerd is, kunnen we de benchruimte weer gebruiken als opbergkast. Het enige wat permanent veranderd is is het traliesdeurtje. Stiekem vind ik dit niet erg. Op deze manier is de garageruimte ook bereikbaar vanuit binnen.

Naast het pleeghondje, hebben wij permanent onze kater Willem mee op reis. De camper hebben we ontworpen met hem in het achterhoofd. Wil je meer weten over hoe het is om te reizen met een kat? Hieronder een aantal blogposts.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *