< Terug naar blog pagina

Tijdens de kerstdagen is het leuk om de camper extra gezellig te maken. Vorig jaar hadden we een mini kerstboompje. Deze stond voor ons flink in de weg. Tijdens het rijden moest die steeds in de wasbak gezet worden. Het werkt prima, zeker omdat de versiering maar tijdelijk is.
Dit jaar ga ik het anders doen. Ik wil het liefst geen of weinig geld uitgeven. Het geld dat ik niet uit geef kan ik sparen voor onze verdere reizen. Daarnaast ben ik al jaren bewust bezig met mijn consumeergedrag. Spullen kopen is enorm belastend voor de wereld.
Ik geef een paar tips hoe je met weinig geld toch jouw ruimte gezellig kan aankleden met natuurlijke of multifunctionele versiersels.

“Wegwerp” versiering

(zonder schuldgevoel)

Takjes van bomen

Hier en daar een takje afknippen van een boom of struik kan geen kwaad. Maak er een krans mee of steek of versier de bus met her en der een takje. Een grotere tak kan je in een klein vaasje of flesje steken als simpel kerstboompje.

Sinasappelschijfjes

Gebruik gedroogde sinasappelschijfjes als versiering. Snij pers of hand sinasappels in dunne schijfjes en leg ze op een bakplaat. Droog ze een aantal uur in de oven op 90 graden. Dit zou kunnen in de Omnia oven. Ik heb het gedaan in de periode dat we even in een huisje zaten. Het kost best wel wat gas/stroom om ze te drogen.
Plan dit projectje in als je toch op een camping staat om te douchen of wassen. Of wanneer je bij vrienden op bezoek bent.

Versiering

Is een camper wel compleet met kleine gezellig LED lampjes? Deze lampjes zijn zo ontzettend sfeervol! De lampjes kan je tijdens de feestdagen gebruiken om een klein boompje te versieren, of een krans. Wanneer je de kerstversiering gaat opruimen, kan je de lampjes ook daarna nog gebruiken. Zo hebben wij twee LED slingers in de bus. Een snoer loopt in de hoek van het plafond de helft van de camper door. Deze zetten we bijna elke avond aan. Het is zo gezellig! Een kleiner snoer heb ik rond mijn nachtkastje gewikkeld in de achterkant van de bus.

Laatste woorden

Deze ideeen zijn ideaal om jouw camper of andere kleine ruimte te versieren. Ze kosten weinig geld en zijn zeer sfeervol. Wanneer je de versiering niet meer nodig hebt, kan je ze gewoon op de composthoop gooien. De LED lampjes natuurlijk niet. Maar deze zijn zo multifunctioneel dat ze overal wel een plekje kunnen krijgen, ook na de feestdagen.

Camperkat Kerstversiering
Kerst in de camper
VanLife Christmas

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *