< Terug naar blog pagina

In de vorige blogpost heb ik verteld hoe ik de wanden en het plafond heb gemonteerd en hoe ik deze heb geschilderd. Voordat ik de wanden en plafonds heb geschilderd hebben we eerst de bovenkasten gemaakt. Ook heb ik twee achterdeurtjes voor de twee ‘garages’ gemaakt van het restmateriaal van de wanden.

Opbergkasten Camper

Bovenkast

Om extra opbergruimte te creëren hebben we gekozen om een lange bovenkast te maken aan de bestuurderskant van de bus. Over de afmetingen, vooral de hoogte, heb ik veel over na moeten denken. Lex is vrij lang, dus een kast met hoogte was niet echt een optie. Zo zou Lex niet meer comfortabel op de bank kunnen zitten. Ook de diepte van de kast moest goed bepaald worden. Indien die te diep is, zou Lex niet meer fatsoenlijk op kunnen staan zonder zijn hoofd te stoten. 

Toen we de afmetingen van de kast hadden bepaald heeft Lex de kast gemaakt en in elkaar gezet. Hij heeft heel mooi gebruik gemaakt van beschikbare ruimte. De metalen compartimenten (geen idee hoe die heten, ik bedoel het plaatmateriaal die lege ruimtes maken tegen de zijkant van de kale bus. Die lege vakken waar je de isolatie moeilijk in moet proppen in de wanden. You know what I mean!) lopen niet helemaal door tot aan het plafond. De wand verspringt ongeveer 20 centimeter voor het plafond. Dit geeft extra ruimte. Lex heeft de kast zo ontworpen dat de achterwand van de kast verder doorloopt dan de wanden van de leefruimte daaronder. Geen idee of dit duidelijk uitgelegd is… Laat weten als je hierover meer info wilt, dan stuur ik een filmpje!

De bovenkast hebben we bevestigd aan de houten balkjes die ik bevestigd heb aan de metalen ribben van het frame van de bus. 

Deze kast gebruiken we vooral voor onze kleding. Wil je lezen hoe ik onze kleding zo efficiënt mogelijk opberg? Lees dan deze blogpost.

Bovenkast camperinterieur
Bovenkast camper

Achterdeurtjes ‘garage’

De ruimte onder de bank wordt in drie delen gedeeld. Het voorste deel is gereserveerd voor de koelkast. Het middelste deel is voor de elektrakast. Het achterste deel is bedoeld voor opbergruimte. Het achterste gedeelte van de kast tegenover de bank is ook bedoeld voor het opbergen van spullen. Beide opbergruimtes noemen wij de ‘garages’. Deze zijn van achter bereikbaar. Voor deze opbergruimtes heb ik deurtjes gemaakt. 

Na het zagen van alle schroten voor de wanden had ik flink wat ‘afval’ materiaal over. Deze kortere schroten heb ik gebruikt om deurtjes te maken voor de ‘garages’. Om het geheel mooi af te werken heb ik latjes verstek gezaagd. Hier heb ik een mooie lijst van gemaakt om het geheel van de deurtjes. 

 

Campergarage

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *