< Terug naar blog pagina

Sinds het einde van de zomer 2022 hebben wij er een kippetje bij. En wat ben ik verrast! Een kip is een ontzettend goedkoop dier! (Mits deze niet ziek wordt en medische zorg nodig heeft). Astrid scharrelt gedurende de dag eigenlijk volledig naar zijn eigen voedsel. In de ochtend en avond krijgt Astrid een beetje extra’s zoals graan of gedroogde wormpjes.

Nu we ons in de sneeuw bevinden is er voor Astrid niet zo veel te scharrelen. Hierdoor weet ik niet of hij voldoende eten binnen krijgt om zichzelf warm te houden en te kunnen blijven groeien (het is nog een jong kippetje).

Daarom geef ik hem nu zelfgemaakte vogelpindakaas. Hij vindt het heerlijk! Een extra pluspunt: doordat het een stevige klomp is, moet hij werken voor zijn eten. Dit gaat verveling tegen!

Ingredienten:

  • Restje droog vogelvoer
  • Oude zaadjes die je nog ergens in de keukenkast hebt liggen. Bij mij was dit een potje pompoenpitten
  • Kokosolie
  • Een restje pindakaas (liefst eentje van 100% pinda’s en geen zout)

Ik heb geen ingredienten afgewogen. Ik heb dit volledig op gevoel gedaan. Maar door de pindakaas verwacht ik dat het altijd wel een goede vetpapje zal worden met de juiste consistiteit.

Bereiding:

Smelt de cocosolie in een bakje. Ik heb een bakje voor de kachel gezet. Binnen no-time gesmolten en kost geen extra gas!

Doe alle ingredienten in een mengkom en meng het geheel.

Schep het mengsel in een of meerdere (glazen) potjes. Zorg voor kleinere potjes zodat de vogel er goed bij kan.

Laatste woorden

In de avond zet ik een potje met de pindakaas in zijn nachthok. Zo heeft hij in de ochtend wat te doen en te eten voordat hij naar buiten kan om te mopperen op de sneeuw. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik verwacht dat de extra vetten in deze pindakaas hem goed doen met deze kou.

Astrid met vogelpindakaas

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *