< Terug naar blog pagina

Ja.

Toen ik voor het eerst het begrip Van Life tegenkwam vroeg ik mij af waarom mensen vrijwillig in een auto zouden willen wonen. Ik was erg skeptisch. En mijn vooroordelen lagen direct klaar. Maar toch kon ik deze levensstijl niet uit mijn hoofd krijgen.

Ervaring

Vier jaar later leverde ik de sleutel in van ons huurhuis en stapte Lex en ik in onze camper. Precies die ene levensstijl die ik in eerste instantie niet begreep. In een bestelbus, omgebouwd tot mini huisje, leven. Dit was de beste keuze in mijn leven.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en wonen we nog steeds met het grootste plezier in onze camper. Deze levensstijl past mij zo goed. Perfect. Ik zou op dit moment van mijn leven niet anders willen.

Ik heb volledige vrijheid. Vrijheid om te vertrekken waar ik wil. Vrijheid om aan mijzelf te werken, fysiek en mentaal. Vrijheid om eindelijk mijn interesses te onderzoeken en aan te pakken. Vrijheid.

De toekomst

Betekent dit dat wij voor de rest van ons leven een nomadisch bestaan zullen hebben. Misschien. Misschien ook niet. Dat weten we niet.

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd uit dit hele avontuur, is dat je beter niet te ver in de toekomst moet plannen. Ik ervaar hier enkel stress door en daarmee verlies ik het hier en nu uit het oog.

We zullen zien.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *