< Terug naar blog pagina

Een stappenplan om te plassen of poepen in de natuur? Wat een onzin, zal je misschien denken. Maar lees eerst verder!
Vaak parkeren wij op prachtige plekken. Prachtige bomen en struiken naast een te mooi meer of een rivier. Een prachtig paradijsje op aarde. En dan kijk je iets verder dan die struiken waar eetbare bessen aan hangen. Je eetlust vervliegt direct door al het ranzige toilet papier dat in de bosjes ligt. Gadver…
Zomaar ergens plassen in de bosjes kan heel veel schade veroorzaken. Schade aan de planten (brandgevaar) en dieren (ziekmakende stoffen), schade aan het water, maar het veroorzaakt ook een negatief beeld van camperaars of toeristen. Vervolgens wordt het illegaal om op deze plekken te staan, of er wordt strenger gecontrolleerd. Daardoor is het niet meer mogelijk om volledig van deze prachtige plekken te genieten. Het wordt dus voor iedereen verziekt…
Vandaar deze blogpost waar ik het stappenplan uitschrijf die ik aanhoud wanneer ik geen toilet kan vinden in de natuur. Voor plassen en poepen heb ik twee verschillende stappenplannen. Hier volgt het stappenplan om te plassen. Wil je ook weten waar je op moet letten om te poepen in het wild? Lees dan deze blogpost. Dit is wel gebaseerd op plassers die moeten hurken. Mensen met een penis of plastuit kunnen wel hetzelfde stappenplan volgen! Je kan dan gewoon genieten van een hoger uitzicht.

Stappenplan: Plassen in het wild

Stap 1

Zoek eerst een boom of struik met grote bladeren. Van te voren kan het helpen om op te zoeken of het geen irriterende bladeren zijn, niet onbelangrijk!
Pluk een aantal van die bladeren.

Wildplassen zonder spoor

Stap 2

Ga de bosjes in, weg van het wandelpad. Het is belangrijk dat je een eindje van het pad een plekje zoekt. Blijf ook uit de buurt van een eventueel hutje of huisje. Let ook op natuurwater. Dus een rivier, zee of meer.
Daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is misschien het meest voor de hand liggend, privacy. Het is fijn om niet met je blote billen in het zicht van anderen te hurken. De tweede, maar wel belangrijkste reden is vervuiling. Wanneer iedereen direct langs het pad gaat plassen, dan zal het behoorlijk gaan stinken. Huiseigenaren zullen het ook niet op prijs stellen dat het rond hun tuin stinkt naar oude plas. Plas, zeker als de plasser medicijnen gebruikt of als het ochtendplas is, dan kan het schadelijk zijn wanneer het in water terecht komt. De dieren die in het water leven, of die van dat water drinken kunnen dan ziek worden.

Stap 3

Ga hurken, of dus staan, plas op de grond. Voor de hurkers, zorg dat je voeten wat wijder uit elkaar staan, want anders voel je het spetteren. Ondertussen kan je van de mooie natuur om je heen genieten.

Stap 4

Veeg af met de bladeren die je hebt geplukt.
Gooi de bladeren op je natte plasplek en trek je kleren weer omhoog.

Stap 5

Voila! Je hebt op deze manier geen onnodig afval gemaakt. Jouw urine en de bladeren zullen snel, zeker als het gaat regenen, wegspoelen en vergaan.
Als je toch liever toiletpapier gebruikt, zorg dan dat je altijd een plastic zakje mee hebt met je rolletje wcpapier. Het vuile papier kan je dan in het zakje stoppen en in de eerst volgende prullenbak deponeren.

Laatste woorden

Dit stappenplan volg ik wanneer ik heel nodig moet plassen tijdens een wandeling. Het is voor mij zo’n opluchting om te kunnen plassen, ookal is er geen toilet in de buurt.
Als ik moet poepen dan volg ik een gelijkaardig plan. Er zijn wel wat verschillen en meerdere mogelijkheden. Lees die specifieke post hier.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *