< Terug naar blog pagina
Vegan bosbessen pannekoeken

De dag beginnen met een heerlijke koffie en een stapel warme pannekoeken terwijl je naar een prachtig uitzicht tuurt. That is the life.
Regelmatig (maar niet vaak genoeg, hint hint Lex) eten wij pannekoeken in de camper. Het is zo’n simpele maaltijd die altijd zorgt voor een leuke start van de dag. Maar natuurlijk kan je deze pannekoeken ook als lunch, avondeten of als snack tijdens de wandeling eten.
Lex maakt meestal deze pannekoeken. Na al die jaren oefenen heeft hij het perfecte recept ontwikkeld. Voor dit zelf ontwikkelde recept gebruiken we geen maatstaven. Vooral op gevoel dus. Voor deze blogpost vraag ik hem om zijn informatie te delen.

Ingrediënten

  • Bosbessen – (optioneel) vier handjes vol
  • Bloem – flink veel
  • Plantaardige melk – tot het mengsel dun genoeg is
  • Appelmoes – één kuipje of 3 eetlepels van een grotere pot
  • Baking soda – 1 theelepel
  • Appel cider azijn – een scheut

Aanpak

Bij het mengen van de bloem, appelmoes en melk is het belangrijk dat je naar de dikheid van het beslag kijkt. Voor deze pannekoeken moet het beslag dikker zijn dan vanille vla.

Wij hebben tot nu toe sojamelk en havermelk geprobeerd. Nog geen andere plantaardige melken.

In plaats van appelmoes kan je ook een geprakte oudere banaan gebruiken. Dat geeft de pannekoeken lichte een bananen spaak. Appelmoes is iets neutraler.

De baking soda en appelcider azijn voeg je als laatste toe. Dit zorgt voor flink wat gebruis. Deze bubbels zorgen voor een fluffy pannekoek.

Als laatste voeg je de bosbessen toe. Meestal doen wij zonder bosbessen want ze zijn duur en de Nederlandse vind ik niet zo lekker smaken. Maar hier in Noorwegen zijn ze wild te plukken. Hoe tof is dat! En ze zijn hier heerlijk!

Lepel in pannekoekpan steeds een beetje beslag. Laat het even bakken en draai dan om.

Stapel de pannekoeken op een bord en smullen maar!

Ingrediënten voor vegan pannekoeken

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *