< Terug naar blog pagina

“Whatever is good for your soul, do that” – Anurup

Sinds mijn 17e heb ik last van depressieve periodes. In die tijd had ik nog niet de middelen en vooral wijsheid om hulp te zoeken. Nu gelukkig wel. Mentale welzijn is daarom zo ontzettend belangrijk voor mij. Sinds een paar maanden ben ik actief bezig met het onderzoeken waar mijn ziel gelukkig van wordt. Ik heb een hele lijst, maar hier volgt de top 3:

  • Ons avontuur met onze zelfgemaakte bus.
  • Willem die mee dit avontuur deelt.
  • De natuur en stille momenten gedurende dit avontuur.

VanLife

Het ontwerpproces en de bouw van onze bus was voor mij een heel leuk project. Soms stressvol, want je maakt letterlijk een volledig huis (met gas-, water- en lichtinstallatie) in een heel klein oppervlakte, maar zo ontzettend leerzaam en bevredigend. Ik ben erg fan van dingen met mijn handen bouwen. Een eigen camper bouwen, is dan echt een ideale bezigheid voor mij.
Sinds we full time in onze bus rondreizen, voel ik me veel vaker veel beter. In de bus hebben wij niet veel spullen. Hierdoor ervaar ik zo veel meer rust in mijn hoofd. Velen zullen denken dat zo’n kleine ruimte zorgt voor chaos en drukte. Voor mij is dat niet zo. Juist door het ruimtegebrek is het niet echt mogelijk om een grote zooi te maken. Dat klinkt misschien vreemd, ik ga het uitleggen. Het is sneller een zooitje in de camper, maar het is ook veel sneller weer volledig opgeruimd. Binnen een kwartier hebben we de volledige bus netjes en ook schoongemaakt! Life Goals! In ons bakstenen huis was het ook snel een zooi, maar omdat er veel meer ruimte was, was het ook makkelijker om het nog even te laten liggen. Vervolgens als ik overprikkeld was had ik soms wel uren de tijd nodig om het huis weer te fatsoeneren…
Gedurende de dag hebben we dus veel meer tijd om te spenderen aan elkaar, aan avonturen en aan onze businesses. Dankzij deze meer minimalistische levenskeuze heb ik weer fut voor de zaken waar ik energie in wíl steken.

View in France - VanLife

De kater

Onze kat Willem is voor mij ook een groot geluk. Ik haal altijd veel plezier uit mijn beestjes. Sinds we in de camper rondreizen merk ik dat Willem er ook enorm van geniet! Hij heeft alle ruimte tussen het gras om muisjes te zoeken, zijn grootste hobby. Hij geniet van wandelingetjes en avontuurtjes. Doordat hij geniet, geniet ik ook weer! Voordat we in de bus gingen wonen was Willem voor mij een grote zorg. Zou hij het goed doen? Zou hij het wel leuk vinden? Als mens, forceer ik Willem om een onnatuurlijk leven te hebben… Hier was ik erg onzeker over.
Maar gelukkig is Willem blij met zijn nieuwe levensstijl. Onze dagelijkse miniavontuurtjes zijn mij zo dierbaar! Zonder hem, dat zou ik nooit meer willen!

Spinnenweb met dauw - ochtendwandeling camper
Enjoying the moments - VanLife
KlimOp - Wandeling Camper

Natuur

Gedurende die wandelingen lopen we door de natuur. Ik merk dat ik een ander beeld krijg van de natuur om mij heen. Voorheen maakte ik regelmatig wandelingen door een park of een bos. Leuk, maar ik genoot er niet echt van. Nu zie ik daadwerkelijk de bladeren van de bomen, ik zie zelfs het verschil in de bladeren en begin type bomen te herkennen. Voorheen waren bomen, gewoon bomen. Ik wist natuurlijk wel dat er verschillende types zijn, maar ik was er niet bewust mee bezig.
In de ochtend valt mijn blik vaker op de mooie kleine dingen. Een spinnenweb met dauwdruppels, een apart gevormd of gekleurd klimopblad, een interessante combinatie van onkruid bloemen. Living in the moment.

Laatste woorden

Als je in een dal zit, of als het niet zo goed gaat, of als je het gevoel hebt dat er meer is in het leven, sta dan even stil. Probeer te luisteren naar je lichaam en ziel. Wat wil jij doen, waar haal jij energie uit? Waar wil jij jouw tijd en energie aan spenderen?
Stil staan en luisteren naar mijzelf is een van de moeilijste dingen die ik moet leren. In de huidige wereld is dat zo ontzettend moeilijk. Hierdoor heb ik mijzelf genegeerd en verwaarloosd. Met burn-outs en depressies als gevolg… Dus nogmaals, “Whatever is good for your soul, do that”.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *