< Terug naar blog pagina

Zoals je misschien hebt gemerkt ben ik momenteel niet erg actief op Instagram. Meestal deel ik dagelijkse stories over mijn avonturen. Grotendeels waar de dieren in voorkomen. Op het moment doe ik dat al een tijdje niet meer. Ik heb er geen energie voor.

Voor ons is het leven nu gewoon shit. We gaan momenteel door een zware periode heen, die de komende maanden alleen maar zwaarder gaat worden.

Ik ga niet te veel in detail wegens privacy, maar om het wat duidelijker te maken ga ik terug in de tijd.

Wake up call

Tijdens ons verblijf in Bretagne in januari en februari werd ik gebeld. Een familielied had plots hartproblemen en was met de ambulance naar het ziekenhuis. Na een aantal dagen was het nog steeds niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Maar er zijn dus wel hartproblemen. Gelukkig was het niet fataal. Maar stress en spanning levert het wel op.

Staking naar het zuiden

Na onze oppasperiode in Bretagne zijn we richting het zuiden gegaan. We reden rustig richting zuid Frankrijk op weg naar Spanje. We wilde een vriendin opzoeken die we bij het asiel in Spanje hebben ontmoet. We waren bijna op de grens van Spanje toen we het slechte nieuws kregen dat een familielid was overleden. Daardoor stonden we letterlijk en figuurlijk even stil. We wisten niet wat we zouden doen. Doorreizen naar Spanje of terug gaan naar Nederland? We hebben uiteindelijk besloten om terug te rijden naar Nederland.

We hebben de uitvaart bijgewoond en ik heb een woordje kunnen zeggen over mijn familielid. Deze persoon is namelijk de oorsprong van mijn enorme dierenliefde. Ik wilde graag afscheid nemen en bedanken. Het was erg treurig. Dit was een sterfte die compleet oneerlijk was en overbodig. Hierdoor ben ik erg gefrustreerd.

Besluit om in Nederland te blijven

Na de uitvaart hebben we besloten om in Nederland te blijven. Een ander familielid is ziek en zal binnekort gaan sterven. Het zal niet beter worden. Ik heb een enorm goede band met dit familielid. Daarom willen we graag de laatste maanden zoveel mogelijk tijd spenderen met deze persoon. Hierdoor blijven we in Nederland. Wat ik vreselijk vind. Zeker met het huidige druilerige weer.

Zoeken naar een baan

Omdat we de komende periode in Nederland blijven zijn Lex en ik beiden op zoek naar een baan. Ons spaargeld is bijna op, wat ook enorm veel stress veroorzaakt. Hopelijk kunnen we na de zomer dan weer gaan reizen.

Ik hoop ook dat het ritme van een baan ons beiden zal afleiden van het verdriet.

We zijn wel van plan om in de camper te blijven wonen. Ons kleine huisje geeft mij zoveel vreugde. Dit kan ik niet ook nog verliezen. We zoeken dus een camping waar we voor een langere periode kunnen blijven staan die we als thuis basis kunnen gebruiken.

Laatste woorden

Het leven is voor ons kut op het moment. De komende tijd gaat het ook niet beter worden. Het voelt alsof we door grijze gangen lopen. Steeds maar vooruit. Wachten tot er iets op ons pad komt waar we dan weer mee moeten dealen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *