< Terug naar blog pagina

In een vorige post heb ik de essentials genoemd op het gebied van koken in de minicamper. In deze blogpost bespreek ik alles over het toilet in de Kangoo. Hieronder vind je de rest van de delen.

Al deze essentials heb ik verdeeld in 4 type blogposts. De verschillende delen staan hieronder weergegeven.

De producten die ik heb gelinkt zijn niet allemaal hetzelfde als onze producten. Dit komt omdat ze niet meer te koop zijn of omdat wij deze in een fysieke winkel hebben gekocht. De producten zijn wel allemaal gelijkaardig en zou ik nog eens kopen als mijn huidige product kwijt of kapot zou raken.

Toilet

Plastrechter

In de minicamper hadden wij geen toilet. Hier was in onze opstelling geen ruimte voor. Wel wilde ik naar de wc kunnen als dat moest. Om te plassen maakte ik gebruik van een plastrechter en een wegwerp flesje. In het begin had ik wat oefening nodig. Ik raad je aan om dit te doen voordat je op pad gaat. Het vergt wat handigheid. Met de onderste helft naakt in een douchecabine is het handigst.

Naar de wc gaan in de camper

Poepen

Om te poepen had ik een opvouwbare schep. Deze gebruikte ik vooral als we in de natuur stonden. Voor de regels om je behoeften te doen in het wild, lees deze blogs (stappenplan wildpoepen, stappenplan wildplassen).

Emmer

Wanneer we in een dorp of stad stonden, en er was geen openbaar toilet in de buurt, dan had ik een emmer en een zak als toilet. Dit lijkt misschien smerig, maar het is minder vies dan je denkt. De eerste paar keren vond ik afgrijselijk. Maar als je moet, dan moet je. Eigenlijk is het ook niet veel anders dan de hondenpoep in een plastic zakje…

Laatste woorden

Deze producten gebruikten wij intensief toen wij in onze Renault Kangoo rondreisden. De meeste van deze producten heb ik zelfs nog steeds in gebruik in onze huidige camper! Ik gebruik ze ook dagelijks. Als je op zoek bent naar praktische producten voor jouw minicamper, deze zijn tried en true!

Als je meer tips nodig hebt omtrent naar de wc gaan in een camper, lees dan mijn specifieke post hierover.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

  1. Hoi Juliette, wij hebben in ons vw busje een plekje gevonden voor het kleinste composttoiletje wat er bestaat:de Trelino. Nog geen 28 cm hoog. Superblij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *