< Terug naar blog pagina

In de zomer van 2019 heb ik binnen anderhalve week mijn Renault Kangoo omgebouwd tot minicamper. (zie de bouw in deze blog). Daarna zijn we daarmee in de zomer voor het eerst op reis gegaan. Na die zomer hebben we nog regelmatig weekendtripjes gemaakt met het campertje. Elke keer als we op pad gingen met de Kangoo was ik helemaal in mijn nopjes!

Om onze trips comfortabel te maken maakten wij gebruik van een aantal producten. In mijn ogen zijn dit essentials voor een minicampertje. Natuurlijk hangt dat af van je type reisjes. Als je veel in de natuur bent is het belangrijk om na te denken over toilet opties. Als je vooral stedentrips doet is dat minder van belang.

Aandacht! De producten die ik heb gelinkt zijn niet allemaal hetzelfde als onze producten. Dit komt omdat ze niet meer te koop zijn of omdat wij deze in een fysieke winkel hebben gekocht. De producten zijn wel allemaal gelijkaardig en zou ik nog eens kopen als mijn huidige product kwijt of kapot zou raken.

Al deze essentials heb ik verdeeld in 4 type blogposts. De verschillende delen staan hieronder weergegeven.

Camping Gaz fornuisje Kangoo

Koken

Gasbrander

In het begin hadden wij een camping gas pitje mee. Zo’n hoog dingetje waar de pan altijd net een beetje te wankel op staat. Na die eerste trip heb ik een ander gaspitje gekocht. Deze is stabieler en er zit een vonk systeem in. Zo hoef ik niet meer mijn vingers te branden aan lucifers of aanstekers. Dit gaspitje hebben we trouwens ook meegenomen naar onze grote camper. Deze gebruiken we als we buiten willen koken (of als extra pitje als onze gasfles weer leeg is)

Pannenset

We hadden een klein pannensetje die heel makkelijk in elkaar gestapeld kon worden. Het stapelbare was super handig in onze kleine minicamper. Enkel de afmetingen van de pannetjes was net te klein voor twee personen. Deze link is naar een pannenset die net wat groter is en ook in elkaar te stapelen.

Servies

In de minicamper hadden wij servies voor twee personen. Dit bestond uit schaaltjes, borden, mokjes, en bestek. Van elk hadden wij twee. In het begin hadden wij servies van geplastificeerd bamboo. Een tijdje geleden kwam in het nieuws dat die niet heel gezond blijken te zijn. De details weet ik niet. Zelf ben ik erg fan van emaille. Dit zijn mooie producten die goed schoon te maken zijn.

Bestek

Om ruimte te besparen hadden wij sporks mee. Dit zijn een mes, lepel en vork in één. Ideaal als je in een kleine bus reist! Deze sporks hebben we ook meegenomen naar onze grotere bus. Nu gebruiken we deze als we een picnic meenemen en onderweg iets willen eten.

Laatste woorden

Deze producten gebruikten wij intensief toen wij in onze Renault Kangoo rondreisden. De meeste van deze producten heb ik zelfs nog steeds in gebruik in onze huidige camper! Ik gebruik ze ook dagelijks. Als je op zoek bent naar praktische producten voor jouw minicamper, deze zijn tried en true!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *