< Terug naar blog pagina

In ons bakstenen huis hadden wij een kast voor al onze spelletjes. In de bus hebben wij daar geen ruimte voor. De spelletjes die wij hebben zijn compact en nemen weinig ruimte in beslag. Wanneer het regent, en we veel meer binnen zitten, is het gezellig om een spelletje te spelen. Ook gedurende de wintermaanden wanneer het koud is, is dit een leuke bezigheid. Samen op de bank met warme chocolademelk, kaarsjes en een dekentje een spelletje spelen, yes please!

Lex is vooral erg fan van spelletjes. Bordspellen, rollenspellen, videospellen, kaartspellen, overal maak je hem mee blij. Hij heeft zelfs van spelletjes interesse een bedrijf gemaakt. Voor het rollenspel Dungeons and Dragons schrijft hij verhalen binnen fan fiction werelden. Denk aan Harry Potter, Avatar en Alice in Wonderland. Als je daar meer over wilt weten, bekijk deze site.

Kleine spelletjes

De spelletjes UNO, SKIPBO en Saboteur zijn spelletjes die compact zijn. Ze passen in een klein doosje. Ideaal voor in de camper dus. Deze spelletjes zijn ook te spelen met twee personen. Deze spellen kunnen Lex en ik dus ook met ons twee spelen, maar ze zijn ook met meerdere spelers speelbaar. Handig als je vrienden onderweg ontmoet.

Zo hebben wij de volgende spelletjes waarbij je maar twee personen nodig hebt

Ook hebben we een Escape Room spel voor twee personen. Deze is maar één keer te spelen.

Travel versies

Naast het kaarspel van Kolonisten, hebben wij ook het volledige spel, maar dan in het klein. Een travel versie. Dit is het originele spel maar dan in het klein. Hiermee kunnen we met vrienden onderweg een volledige avond Kolonisten van Catan spelen.

Pak kaarten

Naast alle bovengenoemde spelletjes hebben we ook een simpel pakje speelkaarten. Met deze kaarten zijn zo veel spelletjes te spelen. Ook zijn ze klein en bij de kringloop voor minder dan een euro te koop.

Spelletjes in de camper

Laatste woorden

Spelletjes zijn binnen onze vriendengroep en familie belangrijk. In de bus is het dus vanzelfsprekend dat wij een aantal spellen hebben. Toch zou ik vaker een spelletje willen doen. Zeker als Lex en ik op een regendag in de bus opgesloten zitten is het fijn om even iets anders te doen. Nu pakken we sneller naar onze mobieltjes om doelloos te scrollen. Een spelletje is veel leuker en een activiteit samen. Wat voor mij veel waardevoller is.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *