< Terug naar blog pagina

In het begin van dit jaar hebben wij een maand lang in Bretagne Frankrijk op dieren mogen passen. De eigenaar was een maand weg en gedurende die tijd konden wij gebruik maken van het huis en het terrein. Dit zijn onze ervaringen

Dieren

Er waren behoorlijk wat dieren waar wij voor moesten zorgen. Ik vond dit geweldig. Dieren zijn mijn passie. Er waren geitjes, kippen, paarden, een ezel, ganzen en eendjes die buiten rondliepen. Daarnaast waren er ook drie grote honden en een heleboel katten. Ik heb er van genoten.

Sommige dieren hadden extra verzorging nodig. Een van de paarden had elke dag medicatie nodig. Bij een van de honden moesten de ogen dagelijks worden schoongemaakt. Ook moesten de beesten dagelijks allemaal eten en drinken krijgen. Bij het verzorgen van alle dieren keek ik ook of elk dier gezond was en normaal gedrag vertoonde. Wanneer ik iets abnormaals zag, melde ik dit direct bij de eigenaar en hield ik dat specifieke dier goed in de gaten.

Huis

Gedurende de maand dat wij in Bretagne bleven, was het niet heel prettig weer. In de winter vind ik deze streek erg nat en treurig. Daarom was het erg fijn dat we gebruik konden maken van het huis. De eerste week begon het te sneeuwen. Het was toen behoorlijk koud. De rest van de tijd heeft het vaak geregend. In de camper wonen wanneer het constant regent, is echt geen pretje. Dus een huis was écht heel prettig.

Dus ondanks dat wij goed bestand zijn tegen een winter in de camper doorbrengen, als de luxe er is, maken we daar graag gebruik van!

Laatste woorden

Dit is de eerste keer dat wij op dieren én een huis konden passen. In de afgelopen jaren heb ik vaker op dieren gepast, maar toen verbleven we in onze eigen camper. Het was lente of zomer, dus we konden comfortabel in de bus blijven wonen.

Dit keer was de oppasperiode in de winter. Een huis om te kunnen gebruiken was dus een enorme luxe.

Daarnaast was dit de eerste keer dat ik voor grotere dieren moest zorgen. Katten, honden en kippen is voor mij een piece-of-cake. Ik heb nog nooit voor geiten of paarden hoeven zorgen. Dit was een leerzame en leuke ervaring.

 

Pet and House sitting Van Life Europe

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *