< Terug naar blog pagina

Ondertussen vijf jaar geleden kwam ik het begrip ‘Van Life’ tegen op social media. Ik was op slag verliefd. De prachtige compacte en effectieve huisjes achterin een bestelbus waar je de mooiste plekken in de natuur mee kan bezoeken. Ik zag het wel zitten.

Mijn partner Lex daarin tegen moest overtuigd worden. De eerste keer dat ik foto’s aan hem liet zien leek het hem een super manier om vakantie te vieren. Vakanties waren niet goed genoeg voor mij. Ik wilde hier een full time lifestyle van maken. Dus ik ging te werk om hem warmer te maken.

Het scheelt dat Lex geen kieskeurig persoon is. Hij vindt alle soorten van woningen prima. Of het nu een studentenkamer is of een twee-onder-een-kap. Samen maken we er een gezellig thuis van. Maar om in een 5 vierkante meter camper te gaan wonen, dat ging Lex in het begin te ver.

De jaren na mijn eerste ontdekking ben ik Lex gaan overtuigen. Ik had mijn eerste auto gekocht. Een Renault Kangoo om deze als minicamper om te bouwen. Hiermee zijn we door Frankrijk getrokken om te testen of een leven onderweg iets voor ons zou zijn (spoiler: dat was het zeker!).

Daarnaast heb ik ontzettend veel onderzoek gedaan. Wat zijn toilet opties? Hoe douche je onderweg? Moeten we een mini wasmachine kopen voor de was? Willem de kat moet mee, hoe gaan we dat doen? Hoe zorgen we voor voldoende stroom en water? Voor al deze vragen had ik een goed doordacht antwoord. Zo kon ik alle vragen die Lex zou hebben beantwoorden.

Net voor de Corona pandemie uitbrak hadden wij onze Ford Transit gekocht om om te bouwen tot ons mini huisje. Op dat moment begon Lex te beseffen dat dit een long-term-thing zou zijn.
In het begin hebben we nog een aantal maanden huur betaald. In die maanden woonden we eigenlijk al in de camper.

Toch was het fijn om een safety net te hebben. Uiteindelijk hebben we toch de huur opgezegd en zijn we full time in de camper gaan wonen.

Laatste woorden

We hadden, en hebben nog steeds, de mentaliteit dat als het niet meer leuk is, dan gaan we weer in een huisje wonen. Dan zien we wel weer. Dat vind ik zo prachtig aan ons camperleven. We kunnen beslissen waar we wanneer heen gaan. Als we weer een tijdje in een huis willen wonen.

Partner overtuigen VanLife

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *