< Terug naar blog pagina

In mijn vorige blog heb ik verteld hoe moeilijk het is om in Nederland in een camper te wonen. Het land is hier gewoonweg niet voor gemaakt. De afgelopen weken zijn we daarom heel creatief geweest om een slaapplek te vinden. Zo hebben wij regelmatig op een parkeerplaats midden in de stad geslapen.

Arnhem

Arnhem is onze studentenstad. Hier hebben wij elkaar ontmoet en we hebben hier heel fijn gewoond. Ook woont een groot deel van onze vrienden hier. Als we in Nederland zijn gaan we vaker bij ze op bezoek. Zo hebben we twee keer per maand ook een spelletjes dag waarin we onze sessie van Dungeons and Dragons spelen.

Voor deze sessies moeten we naar het centrum van de stad. Dicht bij hun huis kunnen we parkeren op een grote parkeerplaats. Soms duren de sessies lang tot in de avond en dan wordt er een biertje gedronken. Naar een andere slaapplek rijden is dan geen optie. Daarom slapen we af en toe op deze parkeerplaats in onze camper.

Nijmegen

Ook in Nijmegen hebben wij een keer op een grote parkeerplaats overnacht. Lex had een wiskey proeverij met vrienden die tot laat zou duren. Ik bleef thuis in de camper en ben vroeg gaan slapen.

Na het uitje is Lex terug gekomen en is hij naast mij in bed gekropen. We hebben die nacht dicht bij de kade van Nijmegen geslapen.

Laatste woorden

We zien onze vrienden niet vaak. Als we ze zien, dan willen we graag quality time met ze spenderen. Vaak is dit s’ avonds. We willen onze bezoeken niet korter maken omdat we naar een camperplaats moeten vertrekken. Ook drinken we een drankje (bij ons geldt de regel dat we niet meer rijden als we alcohol hebben gehad, ookal is het maar één biertje (want na één biertje ben ik al echt aangeschoten)).

Daarom zoeken we een plekje op een gewone parkeerplaats om te overnachten. Onze bus is niet overduidelijk een camper. Een witte vierkante camper zou meer aandacht trekken. Daarnaast staan we er sporadisch en zijn we in de ochtend weer vroeg weg. We vallen dus niet op.

Wanneer we midden in een stad overnachten, slapen we wel beiden een stuk minder goed. Er lopen constant mensen voorbij die in hun auto stappen. Ook staan er soms twee auto’s naast elkaar met de ramen open. Dan lijkt er net een drugsdeal plaats te vinden (dit weten we niet zeker, want we kijken dan zelden naar buiten om geen aandacht te trekken). Oordopjes helpen in zo’n situatie goed.

Camper in centrum Nijmegen
Camper in centrum Arnhem

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *