< Terug naar blog pagina

Wegens familieomstandigheden hadden wij in februari besloten om een tijd in Nederland te verblijven. Maar! Zoals velen van jullie weten is het leven in een camper in Nederland tijdens de winter echt geen pretje! De eerste maanden na onze terugkomst waren erg stressvol en oncomfortabel.

Gedurende deze maanden waren er nog geen campings open in Nederland. Omdat wij onze beestjes mee hebben was een camperplaats ook geen langdurige optie. Ze zouden niet buiten kunnen struinen zonder gevaar. Daarnaast vind ik campings en camperplaatsen in Nederland prijzig. Als wij voor een aantal maanden wilden neerstrijken, dan zou dat behoorlijk veel geld kosten. Het zou goedkoper zijn om een huis of appartementje te huren.

Zoektocht

Een alternatief was nodig. Ik heb op Google Maps gezocht naar boerderijen in de buurt waar wij een tijdje wilde wonen.

Op de satelietbeelden kon ik goed kijken of ze een grote tuin hadden of een weiland waar wij onze bus neer konden zetten. Ook was het belangrijk dat ze een toegankelijke ingang hadden voor onze bus. Weilanden hebben vaak wel een tractor ingang, maar een tuin achter het gebouw heeft dat soms niet.

Boerderij 1914

Op deze manier kwam ik uit op de Bed and Breakfast “Boerderij 1914”. Ik heb ze gebeld en uitgelegd wie wij waren en wat ik zocht. Karen en Jasper, de eigenaren van de BnB waren nieuwsgierig maar ook terughoudend. Want ja, wildvreemden in jouw tuin laten wonen uit een busje, dat roept vragen op.

We werden uitgenodigd voor een gesprek en het klikte direct. Dit koppel is zelf ook reislustig en ze zijn altijd enthousiast om nieuwe (reis)verhalen te horen.

Parel plekje

Wat begon als een alternatieve oplossing groeide uit tot een unieke levenservaring. Op Instagram deelde ik regelmatig video’s van onze idyllische plek, waar de tuin en onze camper schitterden. Het voelde als een pareltje met veel ruimte, omringd door mijn “essentials” – bomen, planten, en dieren. Dat laatste is natuurlijk een enorm pluspunt voor mij! Er is een waterpunt en we konden onze bus inpluggen aan de elektriciteit op minder zonnige dagen.

Op Boerderij 1914 hadden onze huisdieren de vrijheid om veilig rond te struinen in de afgezette tuin. Willem, onze trouwe metgezel, heeft hier een geweldige tijd gehad tijdens zijn laatste maanden. Hij deed zijn dagelijkse rondje en vergezelde ons af en toe naar de kippen.

Barterdeal

Natuurlijk stond er iets tegenover deze prachtige plek. We hebben een overeenkomst gesloten met Karen en Jasper waarbij we maandelijks een kleine vergoeding betaalden om hier te mogen staan. Als aanvulling daarop werkten we enkele uren per week in de tuin en schuur, variërend van hout stapelen tot het voorbereiden van een verbouwing. Deze inspanningen waren meer dan de moeite waard voor de ongelooflijke ervaring die we hier hebben mogen beleven.

Willem Vanlife Cat Nederland

Laatste woorden

Ons verblijf op Boerderij 1914 was werkelijk een ervaring die we nooit hadden kunnen voorspellen toen we besloten om terug te keren naar Nederland afgelopen zomer. Het begon allemaal als een zoektocht naar een alternatief voor de gebruikelijke campings en camperplaatsen die niet ideaal waren voor ons en ons en onze geliefde huisdieren. Het eindigde in het maken van diepe connecties met de mensen, dieren en natuur in de omgeving. Dankjewel Karin, Jasper, en de kids! (En uiteraard alle dieren)

Kortom, het voelt alsof we de jackpot hadden gewonnen met Boerderij 1914 – een uniek stukje paradijs dat ons de rust en schoonheid van het Nederlandse landschap op een onverwachte manier heeft laten ontdekken.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *