< Terug naar blog pagina

Onze lieve kamperkat, Willem, is in september 2023 heel abrupt overleden. Hij had plots hartfalen. We missen hem nog elke dag. Hier is meer te lezen over zijn dood. Willem reist niet meer met ons mee. Althans, fysiek niet meer. Hij reist nu met ons mee in gedachten. En dankzij een aantal memorabilia.

Tattoo

Toen Willem was gestorven, hebben wij inktafdrukken van zijn pootje gemaakt. Een van deze heb ik ingelijst. Deze heb ik ook meegenomen naar de tattoostudio waar ik zijn pootafdruk heb laten tattoeeren op mijn arm.

Hiervoor had ik al een tattoo van mijn eerste katje laten zetten. Ze heette Panter en ze was mijn ‘Heart Cat’. Wij hadden een enorm diepe en belangrijke band. Toen zij overleed, ondertussen meer dan 7 jaar geleden, wilde ik haar pootafdruk voor altijd op mijn lichaam dragen. Afgelopen zomer heb ik eindelijk die stap gezet. Beiden tattoos zijn op ware grootte. Mijn eerste katje was echt een klein poesje. Zoals je kan zien zijn de twee tattoos twee verschillende stijlen. De tweede, van Willem vind ik het mooist. Ik hoop in de toekomst de eerste bij te laten werken zodat deze ook realistischer lijkt.

Met deze tattoo is Willem elke dag bij mij. Hij gaat mee op alle avonturen die ik met de andere dieren beleef. Zo loopt hij in gedachte mee als de ‘adventure cat’ die hij was.

Urn

Willem hebben wij laten resomeren. Zijn stoffelijke resten zitten in een urntje. Bij het uitvaartbedrijf waren veel verschillende soorten urnen. Wij hebben gekozen voor een hartvormige witte urn met zwarte pootafdrukken. Deze past goed bij Willem zijn zwart witte kleur.

Tot nu toe verkies ik altijd een hartvormig urntje voor mijn overleden dieren. Deze zijn meer knuffelbaar en ze liggen goed in de hand als je behoefte hebt om die vast te houden.

Deze urn heeft een ere plek gekregen in de camper. Samen met mijn broer heb ik een nisje gemaakt (lees: mijn broer heeft het vooral gedaan) in de binnenwand van onze camper. Hier staat zijn urntje, pootafdruk, een flesje met zijn vacht en zijn halsbandje. Zo reist hij altijd met ons mee en is hij altijd in het zicht.

Harry

Onze huidige kat, Harry, reist nu met ons mee. Hij is een jonge kat uit het asiel van ongeveer 6 maanden. Harry en Willem zijn totaal niet gerelateerd aan elkaar, ze hebben elkaar zelfs nooit ontmoet.

Willem had een lang leerproces. In het wennen aan ons (hij was pas 9 toen wij hem adopteerden), het leven in een huis (hij leefde daarvoor op straat), en later het reizen in een camper. Bij Harry gaat het allemaal vanzelf. Het lijkt alsof Willem Harry stap voor stap begeleidt in zijn leven.

Ik ben er van overtuigd dat Willem met hem mee loopt. Harry doet het zo ontzettend goed als camperkat. Ik ben Willem elke dag dankbaar dat hij ons naar Harry heeft gestuurd.

Tattoo Pootafdruk Kat
Nisje in de camper

Laatste woorden

We missen Willem elke dag. Hij was de beste kat voor ons. Op 9 jarige leeftijd hebben we hem geadopteerd uit het asiel. Hij leefde op straat in Arnhem. Hij was al eerder geadopteerd maar weer teruggebracht wegens obsessie met eten. De jaren daarna hebben we flink gewerkt aan zijn enorme baknijd. Gedreven door eten was hij tot het einde, maar de paniek van honger heeft hij gelukkig de laatste jaren niet meer gehad.

Op 12 jarige leeftijd is hij met ons gaan reizen. Hij is het bewijs dat zelfs een senior kat kan wennen aan een camper. Hij is ook een inspiratie geweest voor vele andere camperkatten.

Ik ben blij dat zijn laatste jaren van zijn leven zo gevuld waren met liefde en aandacht. Hij was de beste kat. Vanaf nu kan hij nog in gedachten meereizen met ons.

En dan zeg ik hardop: “Hey buddy, let’s go on adventure”.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *