< Terug naar blog pagina

In de camper hebben wij geen onbeperkte ruimte. Een boekenkast met al mijn favo boeken kan natuurlijk niet mee. Daarom komen onze e-readers zo ontzettend van pas.

Eerste ervaring

Lex heeft zijn e-reader al 5 jaar in gebruik. Deze heb ik een keer voor zijn verjaardag gegeven. Op dat moment was ik zelf nog niet toe aan het opgeven van fysieke boeken. Toen ik als ingenieur werkte, nam ik dagelijks de trein naar Utrecht. In de trein was mijn moment van rust. Ik had altijd een boek bij me om te lezen. Maar, de boeken die ik meestal lees hebben minimaal 500 pagina’s. Dikke zware boeken dus… Daarnaast had ik regelmatig de pech dat ik in de trein mijn boek had uitgelezen. Dan moest ik me de rest van de rit vervelen.

Vervolgens ging ik weer studeren. Op dat moment was ik ondertussen al overtuigd door Lex en zijn e-reader. Dit zou mij behoorlijk wat gesjouw en verveling schelen. Op Marktplaats had ik een tweedehands klein e-readertje gekocht. Ik heb sindsdien geen fysiek boek meer gelezen (buiten informatieve boeken natuurlijk).

Review

Wij zijn beiden erg blij met onze e-readers. Ze nemen heel weinig ruimte in beslag en wegen bijna niets. Er kunnen honderden boeken op gezet worden. Wanneer ik een boek heb uitgelezen kan ik dus direct een nieuwe openen en verder gaan.

De batterij gaat ook enorm lang mee. Ik ben daar echt onder de indruk van. Ik lees elke avond minstens een half uurtje en ik denk dat ik één keer per maand mijn ereader op moet laden.

Lex heeft een Kobo Aura e-reader. Ik heb een Kobo Mini e-reader. Deze zijn beiden niet meer online te verkrijgen. Misschien zijn ze nog te vinden op Marktplaatst. Wel zijn er ondertussen nieuwe modellen van Kobo verkrijgbaar.

Wat ik wel aanraad is een e-reader met achtergrondverlichting. Die van mij heeft dat niet. Daardoor heb ik altijd een extern lampje nodig om te kunnen lezen. Lex kan door blijven lezen wanneer ik al lig te slapen zonder dat ik wakker word van het licht. Wanneer ik in de ochtend nog in bed wil blijven liggen om te lezen maak ik Lex vaak wakker door het licht dat ik nodig heb.

Review Kobo E-reader

Laatste woorden

Een e-reader is ideaal wanneer je leeft en/of reist in een camper of ander klein huisje. Hieronder mijn beknopte mening en ervaring.

  • Klein, compact en licht
  • Er kunnen veel boeken op
  • Batterij gaat lang mee
  • Achtergrondverlichting is een must

Als je veel leest is een e-reader een must in de camper. Ik ben nog elke avond blij met mijn e-reader en geniet er erg van.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Review ereader in de camper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *