< Terug naar blog pagina

IKEA is niet alleen voor bakstenen huizen een geschenk! Tijdens onze camperbouw (en daarna ook) ben ik regelmatig naar de IKEA gegaan. Hieronder som ik de producten op die wij veel gebruiken.

Afdruipplankje

Bij het afwassen gebruiken we dit droogplankje. Normaal zouden we een theedoek gebruiken om al ons schoon, nat servies op te leggen. Maar dan zit je vervolgens met een druipnatte theedoek. En het droogt al zo traag in de bus. Deze afdruipplank is daardoor voor ons heel handig. De plank verzamelt het afdruipwater en na de afwasbeurt, kiep je het water zo door de afvoer. Er blijft zo geen extra water in de bus.

IKEA Afdruiprekje in de camper

Koffiebekers

Deze heb ik eigenlijk ‘in the spur of the moment’ gekocht. Ik wilde al langer een reis koffiebeker, maar ik had er nog niet echt research naar gedaan (ja, als ik iets wil, doe ik altijd eerst veel research…). Maar wat een geweldige dingen zijn dit. Heel simpele bekers met een schroefdeksel. Ze passen ook PERFECT in onze cup houders in de cockpit (Ford Transit). Elke keer weer als ik er uit drink, word ik blij. Eigenschap van een goede aankoop dus!

IKEA Reis Koffie Mokjes in de camper

Sfeerlampjesdraad

Uiteraard is geen camper compleet zonder gezellige sfeerverlichting! Bij de IKEA hebben ze verschillende lichtsnoeren. Op 230V en ook op batterij. Ik heb gekozen voor de batterijversie. Daar kan ik mooi mijn oplaadbare batterijen voor gebruiken!

IKEA sfeerdraadlampjes in de camper

Handgrepen als doekdrogers

Voor de theedoek en handdoek wilde ik graag een handdoekrekje. Geen haakjes, maar zo’n stang waar je ze overheen kan draperen. Ik heb het gevoel dat ze dan beter drogen. Maar als je zoekt op handdoekstangen dan krijg je joekels die vrij ver uitsteken van de kastjes of wand. Ik zie het al voor me. Constant blauwe plekken op mijn heupen van al het gestoot tegen de uitstekende handdoekstang… No thank you! Dus ik ging outside-the-box denken en kwam op het idee om handgrepen voor lades of kastjes te gebruiken. Bij de IKEA hebben ze een enorme keus uit handgrepen.

Matras

Tijdens onze bouw van de camper heb ik gekozen voor IKEA matrassen. Deze zijn goedkoop en het zou geen ramp zijn als ik ze verkeerd op maat zou snijden. In deze blogpost kan je er meer over lezen.

Stof voor bankhoezen

Nadat de matrassen op maat waren gemaakt, wilde ik mooie hoezen eromheen. Ik ben aardig handig met een naaimachine, dus ik heb ze zelf gemaakt. Maar waar koop je goede, goedkope stof? Op een stoffenmarkt smeren ze je vanalles aan (mijn ervaring). Ooit wilde ik een mooie flierige rok maken en vroeg ik advies van de kraammeneer. Ze hebben me slechte kwaliteit, synthetische troep verkocht. Blijkbaar was het niet eens geschikt materiaal voor een rok. Dus ik ging weer naar de IKEA voor dit project. Bij de stoffenafdeling hebben ze grote rollen stof liggen. Verschillende kleuren, materialen, kwaliteiten. Ik heb gekozen voor een 100% linnen stof, want ik hou van linnen!

IKEA handgreep als handdoekdroger in de camper 2

Opbergmandjes

Opbergen is wel een ding in de camper. Alles heeft een plek nodig en doosjes en mandjes zijn voor mij dan noodzakelijk. Bij de IKEA heb je hier ook weer keuze genoeg. De mandjes die wij vooral gebruiken zijn van SKUBB. Hier bergen wij onze onderbroeken, sokken, Willemspulletjes en andere kleine dingen in op. Een vierkante hebben we speciaal voor Willem meegenomen. Hij ligt daar graag in te ronken.

Laatste woorden

Voor ons zijn dit onmisbare producten die wij bij de IKEA hebben gekocht. Zijn er nog slimme dingen die ik vergeten ben? Laat het weten!

IKEA Opbergmandjes in de camper

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *