< Terug naar blog pagina

Mijn familie zijn hoarders. Hoarders zijn mensen die alles verzamelen. Er zijn behoorlijk wat TV programmas waar je kan zien hoe hoarders leven. Het is vaak dramatisch en het tast de kwaliteit van leven voor de bewoners aan.

Gelukkig was het bij mij thuis niet zo dramatisch. We hadden wel een schoon huis en je kon er normaal lopen. Enkel was er totaal geen overzicht. Overal stonden stapels boeken, tijdschriften en kranten. Kasten konden vaak niet dicht en ik was altijd overprikkeld. Ik was vaak jaloers op de interieurs van vrienden. Daar was het zo rustig! Als kind wist ik niet waarom het bij ons niet zo kon zijn.

Uit huis

Zelfs toen ik op kamers ging kon ik het overzicht niet houden. Mijn studentenkamer was zo vol. Ik schaamde me als medestudenten langskwamen. Liever sprak ik af buiten de deur.

Pas rond mijn 26ste brak er iets. Ik kon zo echt niet meer leven! Ik was zo veel tijd kwijt met opruimen, poetsen, zoeken naar spullen. Mijn tijd wilde ik leuker spenderen. Ik woonde toen ondertussen al samen met Lex.

Ik begon spullen weg te doen. Willekeurige spullen op willekeurige momenten. Omdat ik zoveel zooi had, lukte het mij niet om tijd vrij te maken om hier echt mee aan de slag te gaan. Dus ik sukkelde maar een beetje door.

Verhuizen

We gingen verhuizen. Verhuizen vind ik altijd enorm stressvol. Misschien komt het omdat er zoveel te verhuizen is? Op dat moment van mijn leven had ik het enorm zwaar. Een stressvolle verhuizing kon ik er niet bij hebben. Dus ik ben drastischer gaan minimaliseren. Uiteindelijk hebben we met véél minder moeite onze spullen kunnen verhuizen. Wat een opluchting!

Een aantal jaar later hadden we besloten om in een camper te gaan wonen. Dus we moesten weer gaan ontspullen. Nu we al ruim een jaar reizen met enkel noodzakelijke spullen, merk ik veel meer rust. Ik zou niet meer anders willen! Ik ben zo blij dat ik naar mijzelf heb geluistert! Van thuis uit ben ik gewend om altijd veel spullen om me heen te hebben. Maar eigenlijk werkt dit voor mij net. Ik ben door die overprikkeling altijd heel snel moe en prikkelbaar.

Zoek hulp

Vanuit huis uit ben ik een druk interieur gewend. Ik wist niet beter. Ik voelde me niet prettig met de hoeveelheid spullen die we thuis hadden en ik had veel onrust. Maar ik wist niet hoe ik dit kon oplossen. Toen ik zelfstandig ging wonen had ik met deze eigenschap nog steeds moeite. Ik wist gewoon niet hoe ik de rust in mijn eigen thuis kon brengen. Uiteindelijk wist ik wel waar het aan lag, maar had ik de eerste aantal jaren geen kennis hoe ik het probleem moest aanpakken. Achteraf gezien had het mij enorm geholpen als ik hulp had gehad van een professional.

Kortingscode

Susan van ‘No Worries, Life Changing‘ heeft heel veel ervaring met het helpen van mensen. Ze heeft haar eigen tools ontwikkeld om effectiever te werk te gaan en blijvend resultaat te verkrijgen. Via haar online coachprogramma “Minimaliseren 2.0” helpt ze jou rust en ruimte te creeeren in jouw huis

MINIMALISEREN 2.0

Wanneer je behoefte hebt aan hulp, kan je de volgende kortingscode gebruiken:

jaarcoachingsprogramma75 (vermeld mijn naam in het opmerkingenvak om de code te activeren).

Hiermee krijg je 75 euro korting!

Laatste woorden

Als jij ook steeds maar doorsukkelt met het creeeren van een rustig en overzichtelijk huis, dan heb ik een tip. Zoek professionele hulp. Het is lastig, en je zal je misschien enorm schamen, maar deze professionals zullen je zonder oordeel helpen. Jij verdient een fijn huis waar je tot rust kan komen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *