< Terug naar blog pagina

In de camper reizen wij met dieren. Onze kat Willem heeft vanaf het begin al de voorcabine geclaimd als relax plek. Het liefste zit hij op een van de twee stoelen.

Sinds april 2022 reist Vicky de hond ook mee. In het begin sliep ze in haar eigen bench. Ook overdag ging ze daar vaak liggen om te rusten. Naarmate de tijd verstreek maakte ze steeds minder gebruik van de bench en verkoos ze om de andere stoel voorin te gebruiken als rustplek overdag. Nu hebben Vicky en Willem elk hun eigen stoel.

Dit vinden wij prima. Onze camper is niet erg groot en de beestjes hebben zo hun eigen rustige plekje om zich terug te trekken. Er is enkel wel een minpunt… De haren…

Tijdens het rijden zitten wij zelf op de stoelen. De stoelen die vol zitten met katten en hondenharen… Die haren gaan vervolgens op onze kleding zitten. Geconcentreerd rond onze billen… Je snapt dat dit soms een genant moment veroorzaakt. Met erg behaarde billen de supermarkt inlopen bijvoorbeeld.

Dit probleem probeerde ik op te lossen met vanalles. Van zo’n klevende haarrollers: veel afval en moeite. Theedoeken over de zitting: meneer en mevrouw graafden het dan weg. Een schapenvachtje om op te zitten: een drama om schoon te maken. Niets werkte echt prettig of efficient.

Blafstof

Toen kwam ik het account van Blafstof tegen op Instagram. Dit familiebedrijfje bestaat uit moeder Marjolein en dochter Kirsten. Samen runnen ze dit geweldige initiatief. Stijlvolle, praktische en duurzame honden en kattenkleedjes maken voor huisdieren.

In de kringloop vinden ze prachtige oude wollen dekens. Deze worden op maat geknipt en met de hand in elkaar gezet. Op Instagram kan je zien wat de actuele voorraad is van stofjes. Je kiest een stofje en een maat en het kleedje wordt voor jouw buddy in elkaar gezet en opgestuurd.

Wat ik geweldig vind aan dit bedrijfje is de werkwijze. De kleedjes worden gemaakt van oude dekens, recycling dus. Daarnaast zijn de twee dames ook geweldig. Op hun social media kanalen kan je regelmatig de gezamelijke avonturen volgen. Hilarisch.

De twee modellen voor de kleedjes zijn ook zeker benoemenswaardig. Jip en Ufo, de twee hondjes van Marjolein en Kirsten.

Blafstof dierenkleedje camper
Willem kat Blafstof
Blafstof dierenkleedje

Toepassing

Van Blafstof heb ik twee kleedjes ontvangen om te gebruiken. Ik heb gekozen voor een maat die ruim op de zitting van de voorstoelen past. Deze liggen nu standaard op de stoelen.

Willem en Vicky vinden ze geweldig. Ze slapen er dagelijks op. Wat ik ook prettig vind is dat ze van wol zijn. We hebben de afgelopen lente flink wat koude dagen gehad. Door de wol is hun slaapplekje extra warm.

Als we gaan rijden kunnen we de kleedjes er zo afhalen voordat we op de stoelen gaan zitten. Geen behaarde kont meer! Regelmatig kloppen we de kleedjes uit om het meeste vuil en de haren er af te halen.

Ook belangrijk; de kleedjes zijn compact en makkelijk schoon te houden. Tijdens het rijden frommelen we ze makkelijk uit de weg. Omdat ze compact zijn zijn ze ook makkelijk te wassen. Met huisdieren hebben wij altijd wel ongelukjes. Dat hoort er bij. Snel in de waszak proppen en makkelijk kunnen reinigen is dan echt héél erg fijn. Wel een aandachtspunt; ze zijn van wol. Dus opgelet met wassen. Omdat wij veel meer (kleding)stukken hebben van wol is dit geen probleem voor ons. Als je liever niet eentje van wol wilt, bekijk dan de actuele voorraad op Blafstof Instagram. Er zitten ook fleece dekens tussen. Deze zijn wel normaal te wassen.

Laatste woorden

Wat ben ik blij met de Blafstof kleedjes. Ze zijn erg handig in onze situatie. We hebben veel minder behaarde kleding. De beestjes weten dat dit hun bedjes zijn. Ze zijn makkelijk te wassen wat voor mij een belangrijk punt is. Onze dieren hebben nu warmere en zachtere plekjes om op te liggen voorin.

Ook het hergebruik van materialen vind ik een enorme meerwaarde. Ik koop nauwelijks nieuwe producten, juist omdat ik niet wil meewerken aan de steeds groeiende afvalberg. Deze kleedjes worden gemaakt van bestaande producten.

Samenvattend, voor ons in de camper zijn de kleedjes een enorme meerwaarde!

Vicky hond dierenkleedje Blafstof

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *