< Terug naar blog pagina

Sinds maart 2023 zijn wij niet meer aan het reizen. Wegens medische problemen in de familie en meerdere sterftes hebben wij op het moment geen behoefte aan nieuwe plekken ontdekken. We hebben nood aan stabiliteit en rust. Betekent dit het einde van ons reis avontuur? Waarschijnlijk niet.

Een baan

Nu staan wij stationair. We wonen de laatste twee maanden op één plek. En dat bevalt ons enorm. We zien onze vrienden regelmatig en we spreken vaker af met familie. Omdat we ook de komende maanden in Nederland zullen verblijven, hebben wij beiden een baan gevonden. Zo kunnen we ons spaargeld weer aanvullen.

Een droomplek

Zoals je al hebt gelezen in mijn blogpost over VanLife in Nederland, is het camperleven in dit land moeilijk voor ons. De eerste periode was erg stressvol en onrustig. Gelukkig hebben we nu een plekje gevonden waar we langere tijd kunnen wonen.

We staan met onze bus in een hele grote tuin van een oude koeienboerderij. De boerderij is niet meer werkzaam en dient nu als woonhuis met een Bed and Breakfast. In ruil voor een vergoeding en een aantal uur per week werken in de tuin, mogen wij onze bus hier neerzetten en genieten van de rust en ruimte.

In de tuin lopen een geit en een heel aantal kippen. Ook zijn er twee hanen die lekker rondscharrelen. Mijn haantje Astrid heeft al een super nieuw huisje, maar hier had hij het ook geweldig gehad. Willem en Vicky kunnen hier ook lekker rondstruinen in het gras en in de bosjes.

Je snapt wel dat dit een pareltje is om te staan. Zeker voor mij, met al die beesten die hier rondlopen.

Laatste woorden

We staan hier de komende maanden perfect. We kunnen weer geld bijverdienen en we staan op een prachtige plek met onze bus. Dat we in onze bus kunnen blijven wonen vind ik écht een verademing. We hadden ook een woonruimte kunnen huren, maar ik hou zo veel van ons minihuisje. Het leven is rustig en kalm zo, precies wat wij op dit moment nodig hebben.

Dus is dit het einde van VanLife voor ons? Nee. Het is een pauze. Maar zoals dat meestal gaat bij ons, onze plannen veranderen constant!

Boerderij 1914 Haarsteeg Geit
Boerderij 1914 Haarsteeg Tuin

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *