< Terug naar blog pagina

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie steun. Willem was een geweldige kat. Niet alleen voor ons. Maar ook voor velen van jullie. Dat blijkt uit alle berichten na het slechte nieuws van zijn overlijden. Ik krijg veel te horen dat Willem een inspiratie was. Dat dankzij zijn internetaanwezigheid, meerdere mensen het aandurfden om met hun kat te gaan reizen in de camper. Hoe geweldig is dat om te horen! Onze Willem liet zien dat je zelfs een oudere kat op latere leeftijd kon laten wennen aan een reizend bestaan.

Zoals ik in een eerdere Instagram post heb laten weten is Willem een tijdje ziek geweest. Uiteindelijk kwamen we er achter dat hij een te snel werkende schildklier had. Hiervoor kreeg hij medicatie en hij knapte volledig op! Hij werd weer ons stevig kereltje. Na het verhelpen van dit probleem was hij weer helemaal beter.

Toch is hij plots overleden. Volgens de arts had dit niets te maken met zijn schildklierafwijking. Hij had acute hartproblemen.

Het proces begon in de middag van 4 september. Het was een warme dag. Willem vond ik een beetje traagjes en slapjes. Maar dat is hij wel vaker als het zo warm is. Dus er was geen paniek. Toch wilde ik hem laten checken door de dierenarts. Om 11u de dag erna zou Lex met hem naar de kliniek gaan voor een checkup.

In de avond, vlak voor bedtijd strompelde Willem voorbij. Hij was in paniek, hij hijgde en kon zijn achterpoot niet gebruiken. Ook moest hij overgeven. Ik heb onmiddelijk het dierenziekenhuis gebeld. We mochten langskomen. Op dit moment dacht ik nog dat het fixbaar was. Dus ik troostte Willem en vertelde hem dat alles goed kwam.

Bij het ziekenhuis werden we meteen geholpen. De arts luisterde naar zijn hart en checkte de rest van zijn lichaam. Toen kwam het vreselijke nieuws. Volgens de arts was er geen goede prognose. Hij had hartruis en er was een bloedprop vast komen te zitten. Hierdoor was zijn poot verlamd en had hij het constant benauwd. De beste optie was hem laten inslapen.

Willem kreeg een medicijn om te kalmeren. Wij kregen alle tijd om afscheid te nemen. Vicky mocht gelukkig ook aanwezig zijn. We hebben hem vastgehouden tot het laatste moment. Hij is met zoveel liefde om zich heen vertrokken.

Voordat Willem is gestorven hebben we hem uitgebreid bedankt. Bedankt voor zijn tijd met ons. Zijn geduld met ons. Bedankt voor de liefde die hij ons heeft gegeven. De liefde die hij van ons heeft geaccepteerd. Hij was het perfecte maatje voor ons. Het perfecte camperbeest. Zijn dood heeft mij gebroken.

Ik heb Willem gevraagd of hij mij een volgend katje wil sturen. Een katje die ons nodig heeft en die wij nodig hebben. Ik hoop dat hij zijn best doet. Want het leven is zonder hem eenzaam.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *