< Terug naar blog pagina

Een standaard set aan gereedschap in de camper is voor mij belangrijk. Wij hebben zelf onze bus omgebouwd tot camper en daardoor weten we precies hoe deze in elkaar zit. Als er iets kapot gaat kunnen we dat dankzij mijn gereedschap snel repareren.

In onze camper heb ik een klein gereedschapskistje mee met een deel van mijn gereedschap. De rest van mijn tools heb ik bij mijn ouders opgeslagen.

Aandacht! Ik ben van mening dat elke camper een basis set aan gereedschap zou moeten bezitten. Een uitgebreid arsenaal aan tools is voor de meesten niet nodig, maar het is wel fijn om een los schoefje of een boutje aan te kunnen draaien. De standaard tools die ik ten minste aanraad zijn kruis en platte schroevendraaiers, een Baco om boutjes aan te kunnen draaien en isolatietape om elektrakabels in te kunnen tapen.

In deze blogpost laat ik zien wat ik allemaal mee heb tijdens onze reis. Voor sommigen is dit misschien veel te weinig. Voor anderen veel te veel. Voor ons precies goed.

Klussende vrouw
Gereedschap in de camper

Schroevendraaiers

 • 4 kruiskoppen. Voor verschillende maten schroeven, waarvan twee maten minikruiskopjes
 • 3 platkopen, waarvan één een spanningszoeker (voor elektra)

Tangen

 • Griptang
 • Universele tang
 • Striptang
 • Vogelbektang met kromme bek

Sleutels

 • Imbussleutels
 • Torxsleutels
 • Steek- en ringsleutelset

Accuboormachine

 • Extra accu en lader
 • Boortjes voor boormachine
 • Doosje met bitjes voor boormachine

Extra gereedschap

 • Stanleymes met extra mesjes
 • Baco (een grote en een fijnere)
 • Schuifmaat
 • Hamertje
 • Multimeter
 • Isolatietape

Laatste woorden

Dit is de inhoud van mijn gereedschapskist. Een aantal tools hebben we voor de camper nog niet gebruikt. Dus die zouden niet in de gereedschapskist hoeven. Omdat wij veel klusjes doen en regelmatg ook mensen helpen (dingen fixen tijdens vrijwiligerswerk bij een dierenasiel, mede camperaars helpen bij pech, etc.) is het voor mij heel fijn om deze, wat uitgebreidere, kist bij me te hebben. Daarnaast heb ik regelmatig tijdens onze reis een idee om een upgrade te maken aan de bus. Dan is dat mogelijk door het gereedschap die ik bij me heb.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *