< Terug naar blog pagina

Lex en ik hebben vóór onze reis prima banen gehad. Daarnaast zijn wij ontzettend zuinig. We geven weinig geld uit aan luxe items. Als we toch iets nodig hebben kijken we eerst naar tweedehands opties. Door onze natuurlijke levenstijl hebben we flink wat geld kunnen sparen voordat we op reis gingen. Van dat spaargeld hebben we ook onze camper omgebouwd.

Toch is het spaargeld niet voldoende om er onbeperkt van te reizen. Onderweg zorgen we op meerdere manieren voor extra geld.

Eigen bedrijven

Lex en ik hebben elk ons eigen bedrijf. Hiermee verdienen we een deel van ons inkomen. Alle werkzaamheden doen wij in ons huisje op wielen. Deze fungeert ook als mobiele werkplek. Door de mooie uitzichten hebben wij vaak nieuwe inspiratie om aan onze bedrijven te werken.

Lex schrijft informatieve blogs over een rollenspel en schrijft ook verhalen binnen dat spel. Ik schrijf informatieve blogs over DIY camperbouwen en alles rondom Van Life. Hieronder leg ik daar meer over uit.

Sitting workspace in the van

My First Dungeon

Lex schrijft blogs op zijn website over Dungeons and Dragons. Dungeons and Dragons is een rollenspel waarin een groep vrienden ieder een rol aanneemt in een wereld zoals bijvoorbeeld The Lord of the Rings. Het is een fantasie spel wat volledig afspeelt in de verbeeltenis van de spelers. De spelleider (of Dungeon Master) omschrijft de situatie waar ze zich in bevinden en de spelers vertellen hoe hun karakter daarop reageert. Spelsessies kunnen uren duren en groepen kunnen week na week bijeen komen en pas na jaren tot een conclusie in het verhaal komen.

Naast bloggen over hoe je kan beginnen aan dit uitgebreide spel schrijft Lex ook verhalen en avonturen. Zo kan je bijvoorbeeld aan de hand van de regels van D&D binnen de wereld van Harry Potter, Hunger Games, Pokémon of Avatar the Last Airbender een avontuur beleven.

Juliette Schmitz

Op mijn website blog en inspireer ik mensen om hun eigen camper te bouwen. Omdat ik veel technische kennis heb over campers bouwen vind ik het belangrijk om deze kennis te delen. Vooral meiden en jonge vrouwen komen op mijn website informatie zoeken. Door ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om als vrouw vragen te stellen in een technische wereld. Je wordt vaak niet serieus genomen. Dit wil ik voorkomen. Ik probeer mijn technische kennis zo te verwoorden dat het ook leesbaar en begrijpbaar is voor mensen zonder technische achtergrond.

Daarnaast blog ik over het leven in een camper en ook deel ik tips over het reizen met een kat. Ik krijg veel vragen over hoe ik onze Willem heb laten wennen, hoe ik ervoor zorg dat hij in de zomer comfortabel blijft en wat essentiele items zijn voor een kat in een bus.

Lesgeven

Naast mijn Bachelor’s of Engineering heb ik ook een Bachelor’s of Education. Hiermee kan ik les geven in de technische en betà vakken op middelbare en MBO scholen. Wegens de Covid pandemie zijn veel lessen online. Dit is perfect voor mij. Hierdoor kan ik lesgeven in onze camper terwijl we aan het strand staan in Spanje of midden in de bossen van Noorwegen. Dit doe ik niet vaak, maar af en toe een kortlopend project vind ik geweldig!

Appartement Nijmegen opknappen Studeerkamer
Appartement Nijmegen opknappen Slaapkamer
Appartement Nijmegen opknappen Woonkamer

Klusprojecten

Om ons inkomen aan te vullen hebben wij regelmatig klusprojecten die wij oppakken. Zo hebben wij in Nederland meerdere maanden het onderhoud en het schoonmaken van een aantal studentenhuizen verzorgd. Recent zijn wij in Nederland ingehuurd om een appartement volledig op te knappen zodat deze klaar was voor de verkoop. Dit zijn projecten van enkele weken. Ook hebben we een zolder volledig geisoleerd in een woonhuis.

Ook kleine projecten en klusjes hebben wij in het verleden gedaan. Denk aan een badkamermeubel vervangen, een CD kast ophangen in een woonkamer, een nieuwe op maat gemaakte trap ontwerpen en bouwen, etc.

Deze klusprojecten zijn tijdelijk en meestal van korte duur. Perfect voor onze levenstijl dus. Na zo’n project hebben we weer een buffer om verder te gaan reizen.

Laatste woorden

Op deze drie manieren zorgen wij ervoor dat wij een inkomen hebben voor onze levenstijl. Omdat wij van nature erg zuinig zijn, en deze levenstijl erg zuinig kan zijn, hebben wij niet veel geld nodig. Natuurlijk hangt dat af van je eigen persoonlijkheid! Wij zijn niet zo’n restaurantgangers of city trippers. We houden ervan om in de natuur te zijn met ons kleine gezinnetje. Dat hoeft niet veel te kosten.

Wil je lezen hoe wij onderweg ons huisje gebruiken als werkplek? Lees dan deze blogpost.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

  1. Naamaste,
    I am from India and I feel so inspired through your blog. Recently I purchased a small van so that I can convert it to a campervan and travel whole India. Even though I am a male I am fearing to go out alone and spending days on road and unknown locations. You give me lot of inspiration and courage. Thanks for sharing your story .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *