< Terug naar blog pagina

Een tijd geleden heb ik een blogpost geschreven over slimme opbergtips in onze camper. Veel van jullie lezen deze blogpost en ik krijg ook veel vragen hoe wij zo slim mogelijk onze spullen opbergen. Vandaar deze tweede blogpost met nog meer tips!

Kussentjes

Wij hebben drie kussentjes op onze bank liggen. Dit lijken op eerste zicht sierkussentjes. Ze passen goed bij ons interieur. In deze kussentjes bergen wij onze seizoenskleding in op. In de zomer zitten daar onze winterjassen in gepropt. In de winter juist onze zomerkleding. De kussens zijn daardoor zwaarder en iets minder comfortabel dan een normaal kussen met zachte vulling. Maar daar zijn wij vrij snel aan gewend. De extra opbergruimte is zo handig!

Opberg tip in de camper Kussentjes

Packing Cubes

Al onze kleding hebben wij gesorteerd in ‘Packing Cubes’. Dit zijn dunne tasjes met een ritssluiting. De kleding zit geordend op functie. Zo zitten bijvoorbeeld shirts en één tasje, broeken in een tweede en jurkjes in een derde.
Op deze manier kunnen we véél meer kleding kwijt in onze kleine kledingkastjes. De kleding rollen we op en proppen we in een tasje. Dit bespaart enorm veel ruimte. Én de kast blijft veel beter geordend op deze manier!

Wil je lezen hoeveel kleding wij mee hebben in onze camper? Lees dan deze blogpost.

Opbergtips in de camper kleding Packing Cubes

Mandjes

In de kasten maken wij gebruik van stoffen mandjes. Onze onderbroeken, sokken, kattenspulletjes, tandenborstels, etc. hebben allemaal een eigen mandje. Ook de kookingredienten hebben een eigen mandje. Deze zijn van plastic zodat ze goed schoon te maken zijn. Zo zitten bijvoorbeeld de ontbijtspullen (pindakaas, honing, chocopasta, hagelslag, etc.) in één mandje. Ook de flesjes met olie, balsamicoazijn, etc. hebben een apart mandje. Zo hoef je niet elke keer achterin de kast te graaien naar hetgene wat jij nodig hebt. Alles zit netjes bij elkaar.

Waszak

Bij de bouw van de bus hadden wij bedacht om onze vuile was in een aparte kast op te bergen. Deze kast hadden we al heel snel in gebruik als extra voorraadkast. Om onze vuile was op te bergen maken we nu gebruik van een zak die aan de kapstok hangt. Deze zak is gemaakt van een oud kussensloop. Wanneer de zak heel vol begint te raken, weten we dat het tijd is om een wasmachine te zoeken.

Extra tip

Berg spullen logisch op. Zorg bijvoorbeeld dat de ontbijtspullen in een kast zitten waar je ook bij kan als het bed in nachtmodus staat. Of een extra deken opbergen op een plek waar je bij kan als je het bed uitgeklapt hebt.

Opbergtips in de camper waszak

Laatste woorden

Naast de tips in mijn vorige blogpost, gebruiken we deze tips om ons huisje opgeruimd en netjes te houden. In de camper is het enorm van belang om slimme trucjes te hebben en zoveel mogelijk gebruik te maken van de plek die er is.

Let wel op! Wanneer je te veel spullen hebt, zal zelfs het meest geniale opbergsysteem niet het antwoord zijn… Zorg eerst dat je kritisch kijkt naar alle spullen die jij nodig hebt en die je wilt hebben. Je hebt minder nodig dan je denkt… Voordat je in een camper gaat wonen, zorg dat je eerst gaat ontspullen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

  1. Super fijne tips, bedankt, grtjs Elsemieke die dit x voor het eerst met haar mini campertje ging kamperen wat een ramp werd omdat ze niks op orde kreeg

    1. Hoi Elsemieke,

      De eerste paar keer is het heel normaal om een chaos te hebben hoor. Alles is nieuw en niets heeft nog een vaste plek. Dus niet te hard zijn voor jezelf! Elke keer gaat beter en je leert waar alle spullen het beste en meest praktisch opgeborgen kunnen worden. Dus blijven oefenen en vaker met de camper op pad! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *