< Terug naar blog pagina

Sinds een aantal jaar reizen wij full time met onze huisdieren door Europa in onze camper. Het begon met onze kat Willem. Vanaf het begin hebben wij hem alle tijd gegeven om te wennen aan een reizend bestaan. Al snel bloeide hij helemaal op.

Toch vond ik het erg moeilijk om Willem buiten de bus te laten. Ik was bang dat hij weg zou lopen of dat hij zijn weg niet terug kon vinden. Daarom had hij in het begin een tuigje om en zat hij vast aan een lange lijn. Dit tuigje werkte totaal niet voor onze Willem. Hij werd kaal op de plekken waar het tuigje zat en begon huidirritaties te ontwikkelen. Ook liep hij zichzelf steeds klem met het lijntje tussen de banden van de bus. Dit resulteerde in veel ergernissen. Bij ons maar vooral bij Willem. Daarom koos ik ervoor om Willem los te laten buiten. Hij kreeg wel een tracker om zodat ik hem in de gaten kon houden.

Van origine ben ik Product Ingenieur. Ik ben opgeleid om producten te ontwerpen. Vooral het gebruikersgemak, het design en de ergonomie zijn voor mij van belang. Onbewust ben ik continu bezig met het onderzoeken, oordelen en (in mijn hoofd) verbeteren van producten. Zeker bij een product voor dieren ben ik enorm kritisch. Mijn leven draait om het welzijn van dieren. Het welzijn van mijn huisdieren staat dus op de hoogste prioriteit.

Eerste GPS Tracker

De eerste tracker die wij hebben geprobeerd was geen succes. Deze was niet acuraat. Wat uiteraard een vereiste is… Ook het bevestigen aan een bandje was ging moeizaam. Daarnaast was deze niet waterdicht. Een grote regenbui zou deze tracker kapot kunnen maken. De batterij ging vaak niet eens een volledige dag mee.

Op gegeven moment hadden wij de pleeghond Joey bij ons wonen. Dit was een jonge hond die vanalles kapot kauwde… En meneer had de tracker van Willem van tafel gejat… Na de kauwsessie was deze total los. Maar ik voelde wel opluchting. Nu had ik een goede reden om voor een andere tracker te kijken. Eentje die meer betrouwbaar is.

 

Vicky Tracker Tractive

Tractive Tracker

Ongeveer twee jaar geleden heb ik van Tractive twee trackers opgestuurd gekregen. Omdat wij zo’n specifieke levenstijl en reisstijl hebben, mochten wij deze intensief uitproberen. Wat ben ik er blij mee! Weer een gevoel van opluchting, maar dan op een andere manier!

Ervaring

De Tractive tracker voldoet aan heel veel van mijn eisen. Zo is er over het ontwerp goed nagedacht. Willem is een grote kat dus hij kan wel wat hebben. Deze tracker zit goed vast aan zijn bandje en belemmert hem niet gedurende zijn dag. Tractive heeft recent een nieuw product op de markt gebracht. De tracker speciaal voor kleindere katten en hondjes. Deze is nog kleiner en lichter dan de klassieke tracker. Ook een klein katje kan deze tracker makkelijk dragen.

Daarnaast is het gebruik van de app heel makkelijk. Van beiden dieren kan ik de geschiedenis zien. Dus waar ze precies zijn geweest. Ook houdt de tracker bij hoe gezond de beestjes zijn. Dit wordt gemeten door o.a. de slaap, beweging en rust.

Wanneer je de app opent zie je een globale locatie van je dier. Door de ‘Live’ Locatie aan te zetten, kan je precies zien waar dat ze lopen. Zo kunnen we Willem snel oppikken als we willen vertrekken naar onze volgende slaapplek.

Nog een aantal belangrijke punten. De GPS trackers van Tractive zijn waterdicht. Wanneer Vicky gaat pootje baden in een meer of rivier, hoef ik me geen zorgen te maken over de tracker. Ook zijn de trackers enorm snel opgeladen. De app geeft aan wanneer de batterij leeg raakt.

Laatste woorden

Wanneer je op zoek gaat naar een GPS tracker voor jouw huisdier is de Tractive een geweldig product. In het begin vond ik de maandelijkse kosten voor een abonnement te duur. Bij de eerste tracker was het namelijk een eenmalige prijs van rond de 100 euro. Voor de Tractive betaal je rond de 50 euro voor de tracker en dan een maandelijks bedrag voor het abonnement. Voor mij is dit het zeker waard. Ik heb er spijt van dat ik niet direct voor de Tractive tracker heb gekozen.

Willem Tracker Tractive

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *