< Terug naar blog pagina

Een aantal jaar geleden heb ik de blogpost geschreven over manieren om Willem de kat koel te houden in de zomer. Deze tips passen we sindsdien ook toe op Vicky de hond. Een aantal passen we zelfs toe op onszelf. In deze blogpost staan meer tips om jezelf als mens koel te houden.

Sjaaltje

Voor Willem en Vicky hebben wij koelbandana’s. Tijdens een van de warme dagen moest ik werken. Op werk hebben we geen airconditioning. Het is er enorm warm. Dus ik dacht om zelf een sjaaltje om te doen die ik vooraf nat maakte. Dit sjaaltje had ik om mijn hoofd gebonden als een haarband. Het ziet er super leuk uit. En het is lekker koel!

Ook een nat sjaaltje in de nek helpt enorm goed tijdens hete dagen.

 

Voetenbadje

Wanneer het warm is en we staan stil met de bus, dan vul ik onze emmer met een laagje water. Tijdens het werken op de laptop of het lezen steek ik mijn voeten in de emmer. Het is heerlijk verkoelend! Zo kan ik geconcentreerder werken.

Een bonuspunt: het weken van mijn voeten in het water zorgt voor extra schone voeten achteraf. In de zomer loop ik veel zonder schoenen of met sandalen. Mijn voeten worden snel heel erg smerig.

IJspack in bed

Dit is een geweldige tip. Tijdens een hete zomer in het verleden gaf mijn schoonmoeder te tip om een koelelement bij het voeteneinde te leggen in bed. Dit werkt perfect. Als ik niet kan slapen vanwege de hitte, dan pak ik een koelelement en wikkel die in een washandje. In bed kan ik mijn voeten er tegen houden. Dit koelt langzaam heel het lichaam.

Wij hebben een minivriezertje in de camper. Hiervoor hebben we mini koelelementjes gekocht. Die passen perfect.

Heel veel water drinken

Cliché, maar het klopt wel. Wanneer het zo benauwd is merk ik een enorm verschil in hoe mijn lichaam functioneerd. Ik word snel traag, lusteloos en heb nergens fut voor. Wanneer ik in de ochtend al een liter water drink kan ik veel beter tegen de hitte van die dag.

Een tip: drink uit een rietje. Ik heb een Nalgene literfles. Deze heeft een grote opening. Daardoor is die makkelijk schoon te maken, maar drinken gaat op een of andere manier moeilijker. Ik mors altijd… Dus ik heb er standaard een rietje inzitten. Ik draai de fles open, pak het rietje en lurk een aantal grote slokken water naar binnen. Ik weet niet waarom, maar een rietje zorgt ervoor dat ik veel meer water drink.

Helemaal niets doen

Als het zo’n warm weer is moet je je energie goed bijhouden. Het is te warm om intense activiteiten te ondernemen. Soms is het goed genoeg om een aantal dagen helemaal niets te doen. Pak een lekkere stoel, een goed boek, en ga ergens in de schaduw zitten. Laat je pas weer zien als het weer acceptabeler is.

Laatste woorden

Dit zijn een aantal tips die wij toepassen wanneer het ontzettend warm is. Wij proberen met zo’n hitte meestal plekken te zoeken met natuurwater. Een rivier of meertje help erg met jezelf koel houden. Af en toe een beetje badderen doet wonderen. Maar soms is dit niet mogelijk. Dan helpen deze adviezen heel erg!

Vanlifedog dunes holland

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *