< Terug naar blog pagina

Op dit moment staan wij een tijdje stil met onze camper. We verblijven in Bretagne, Frankrijk. Hier passen wij op de dieren van een vrouw die meer dan een maand op vakantie is. Ze heeft in totaal rond de 40 kippen, waarvan 24 kuikens. Ook heeft ze sinds kort een eend met op het moment 7 kuikens. Eentje is jammer genoeg gestorven.

Tijdens het oppassen maak ik behoorlijk wat avonturen mee. Regelmatig loop ik met een mand vol kuikens of heb ik een snel gemaakte sling waar een dier in zit.

In deze series blogposts vertel ik de verhalen van het oppassen.

In de stories van mijn Instagram kan je dit soort avonturen van dichterbij volgen. Hier deel ik dagelijks o.a. dit soort verhalen.

Het verhaal van het bijna verzopen kuikentje

Meerdere keren op een dag loop ik door de grote tuin. Soms om af en toe om wat bramen te plukken of bloemen te zoeken voor een mooi boeketje. Direct kijk ik of alles OK is met alle kippen en eenden.

Op een dag hoorde ik flink gepiep. Ook hoorde ik een nerveus kip getok. Wanneer ik de oorsprong van het geluid had gevonden zag ik een mama kip in lichtelijke paniek rond een blauwe emmer rondlopen. In die emmer dreef een kuikentje. Gelukkig nog levend.

Ik viste het trillende beestje uit het water en gooide de emmer direct om. Dit willen we niet nog een keer laten gebeuren. Het kippetje was volledig doordrenkt en trilde van de kou. Op dat moment besloot ik het mee te nemen naar huis. Het moest eerst wat opwarmen voordat ik het terug zou zetten bij de mama.

Thuis wikkelde ik het in een vaatdoekje en stopte het tussen mijn borsten. Misschien een beetje raar, maar dit is wel een handige plek. Het is warm, het kuikentje zat veilig en ik had mijn handen vrij om de rest van de dagelijkse taken uit te kunnen voeren.

Na een paar uurtjes was het kuiken volledig opgewarmd. Na het zoeken van de mama liet ik het kuiken los. Het gezinnetje was weer compleet.

Pet Sitting Chickens VanLife Bretagne

Laatste woorden

Dit was gelukkig geen intensieve verzorging. Het kuikentje was sterk en had geen blijvende mankementen. Het hoefde enkel op te warmen en een beetje aan te sterken. Nogmaals, de plek tussen de borsten is een ideale plek om een kuiken tijdelijk te houden.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *