< Terug naar blog pagina

Een douche in de camper is een grote luxe. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen douche in te bouwen. We hebben daar geen plek voor in onze kortere camper. Maar stinkend door het leven gaan is geen pretje… In de camper zelf hebben wij meerdere mogelijkheden om onszelf schoon te houden. Dit zijn wat alternatieve manieren van ‘douchen’. Soms wil je toch een écht douche. Zeker een warme als de temperaturen buiten dalen.

Alternatief douchen

In een aparte blogpost heb ik onze alternatieve manieren van douchen geschreven. Denk aan baby wipes, campdouche, of zwemmen in een meer. Lees hier meer over.

Campings

Wanneer je behoefte hebt aan een degelijke douche, dan is een camping een goede optie. Campings kunnen wel erg duur zijn. Zeker als je alleen komt voor een douche. Er zijn dan twee opties. Zorg dat je meerdere zaken hebt die je moet regelen op een camping, zoals wasjes draaien, wifi, en dus douchen. Of je vraagt aan de balie of je enkel kan betalen voor een douche. Dat is vaker een optie, dus zeker proberen als je geld wilt besparen op overnachtingen!

Zwembaden

Bij zwembaden hebben ze douches. Voor een paar euro kan je eerst een heel aantal baantjes trekken en daarna lekker douchen. Zo heb je direct je workout gehad.

Havens

In havens zijn vaak ook douches. Die zijn bedoeld voor mensen die lid zijn van de verening of voor toeristen die aan komen leggen in die haven. Meestal kan je tegen betaling ook gebruik maken van die douches.

Douchen in de natuur

Decathlon

In Frankrijk zijn veel Decathlons. Wat ons opviel was dat daar vaak een douchemogelijkheid is. Die douches zijn eigenlijk bedoeld voor mensen die daar sportgereedschap uitproberen. In Frankrijk is er ook een buitensportplaats bij veel van de Decathlon winkels. Na zo’n sportsessie kan je gebruik maken van de douches. Geen zin om eerst te zweten? Als je heel lief aan de kassa vraagt of je gebruik mag maken van de douches, dan laten ze dat meestal toe.

Laatste woorden

Wanneer wij behoefte hebben aan een échte douche dan maken wij gebruik van deze mogelijkheden. Als ik mij in de zomer heel vies en plakkerig voel, dan word ik chagrijnig. Zo’n douche helpt mij zo veel dan! Zeker als je daarna schone kleren aan kan doen en ’s avonds in een schoon bed kan kruipen! Puur geluk.

Camping aan het water

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *