< Terug naar blog pagina

Regelmatig krijg ik de vraag wat wij eigenlijk heel de dag doen in de camper. Zitten we de hele dag op de bank boeken of tijdschriften te lezen? Of zijn we vooral stedentripjes aan het doen? Elke dag in de camper ziet er net iets anders uit. Maar we hebben wel een zeker routine.

Ochtend

In de ochtend sta ik als eerste op. We gebruiken zelden een wekker. Enkel als we een vroege afspraak hebben. Slaap vind ik ontzettend belangrijk. Ik probeer naar mijn lichaam en hersenen te luisteren. Dus ik sta op wanneer ik uit mezelf wakker word. Dit varieert tussen de 6 en 8 uur in de ochtend.

Ik kleed mij stilletjes snel aan zodat ik naar buiten kan. Lex kan dan nog even doorslapen. Samen met onze fosterhond Vicky ga ik ongeveer een uur wandelen. Meestal staan we in een bos of ander natuurgebied. Dit is heerlijk wakker worden.

Wanneer we terugkomen is Lex al bezig met het ontbijt klaarzetten. Het bed is weer opgeklapt en de camper staat in dagmodus klaar. Lex laat Willem de kat dan rond snuffelen buiten de bus. Als ik terug ben en Lex is nog bezig, dan neem ik even de tijd om met Willem rond te struinen. Zo heb ik ook even quality time met ons poezenbeest.

Samen drinken we onze koffie, eten we ontbijt en maken ons klaar voor de dag. Sommige dagen gaan we verder rijden maar meestal pakken we even onze laptops erbij zodat we wat kunnen werken. Dit doen we vaak tot 13 uur.

Middag

In de middag eten we lunch. Ik probeer vaker een uitgebreidere lunch te maken met veel groenten. Dit lukt mij nog niet altijd, maar ik ben goed op weg! Na de lunch vind ik het fijn om af te wassen. De vaat van het ontbijt staat dan altijd ergens opgestapeld in de weg. Daar krijg ik onrust van. Samen doen we dan het huisje weer ordenen.

Na de lunch is het weer tijd om verder te werken. Regelmatig hebben we even sparsessies over onze bedrijven. Of vragen we elkaar of ze ons kunnen helpen met een project.

Ik kan niet meerdere uren achter elkaar geconcentreerd werken. Als ik merk dat ik afdwaal, dan neem ik Willem of Vicky mee naar buiten voor een wandeling. Vicky krijgt op deze manier haar stappen wel binnen!

VanLife Adventures Devil's Staircase Norway

Avond

Tussen 18 en 20 uur maken we ergens avondeten. Meestal koken we voor twee avonden. Dus soms hoeven wel enkel eten van gisteren op te warmen. Sinds we onze fosterhond hebben, gaan we elke avond eventjes met z’n drieeen wandelen. Na het eten kijken we soms een serie of film. Soms gaan we na het eten nog even door met werken. Dan is het tijd om de camper weer nachtklaar te maken. Het opzetten en opmaken van het bed duurt nog geen 5 minuten. We hebben elk onze ‘taken’.

Voordat we daadwerkelijk gaan liggen neemt Lex Vicky nog een keer naar buiten. Soms gaan we nog even in bed knuffelen met Vicky. Dit vind ze heel erg gezellig. Daarna pakken we onze e-readers om nog een beetje te lezen. Wanneer ik merk dat ik mijn ogen niet meer kan openhouden ga ik slapen. Lex leest dan nog even door.

Laatste woorden

Zo ziet een gemiddelde dag er uit terwijl we wonen in de camper. Meestal staan we een paar dagen stationair en dan kunnen we gebruik maken van de rust om te werken. Andere dagen zijn we aan het rijden of moeten we klusjes doen zoals water halen, boodschappen doen, of vuilnis wegbrengen. Die dagen zien er anders uit.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *