< Terug naar blog pagina

Aan het einde van deze blog staan twee nieuwe ideeen. Ondertussen wonen wij al twee jaar in de camper, dus het werd tijd om deze blog aan te vullen met nieuwe date ideeen!

Over een week is het Valentijn. Zelf ben ik niet echt van het smoochie smoochie op date gaan op deze dag. Ik ga liever op date met Lex als we iets speciaals te vieren hebben, of voor de zomaar. Ook vind ik het voor de solo mensen zo’n inwrijfdag. Ookal ben je of kies je ervoor om solo te zijn, zo’n dag als Valentijn geeft dan de indruk dat je ‘fout’ of ‘onjuist’ bent. Doe lekker waar jij gelukkig van wordt. Daarnaast vind ik het ook altijd veel te druk op deze dag. Maar dit jaar zal dat wel anders zijn wegens Corona.

Ondanks dat wij niet echt Valentijn vieren, wil ik toch een blogpost hierover schrijven. In deze blogpost geef ik tips en date ideeën die ik zelf wél zou doen. Daarnaast zijn ze niet zo duur, Corona proof en geschikt om te doen wanneer je in een camper leeft. Oh en ook zeer geschikt om te doen met je sibling, vrienden, familieleden, wildvreemden, etc. Dus niet alleen voor mensen in een relatie. Als jullie meer ideeën hebben, laat maar weten in de comments!

1. Samen koken in de camper

Een lekker gerecht maken in de camper is heel erg gezellig. Deze activiteit zorgt wel voor een goede planning. Omdat je in een bus vaak niet zoveel ruimte hebt, moet je creatief zijn. Deel de taken op zodat je wel gezamelijk kan koken, maar niet beiden bij het fornuis hoeft te staan.

Een voorbeeld is samen sushi maken. Een pan rijst koken we overdag een keer zodat het ’s avonds afgekoeld is. Lex vult en rolt de sushi op en ik snij de rol in schijfjes en leg ze mooi neer op een bord. We koken zo wel samen, maar hebben elk onze eigen taak. Ik zit dan aan tafel te snijden terwijl Lex aan het aanrecht staat te rollen.

Je kan ook elk een aantal kleine gerechten maken. Denk hier aan tapas. Serveer ze in verschillende schaaltjes of op bordjes (dit zullen er niet heel veel zijn, want wie heeft plek voor een volledig servies in een camper!) en houd een gezellige picnic in de bus met een deken over het bed. Je kan natuurlijk ook buiten een picnic houden, maar daar is het wellicht nu te koud voor.

Film avond in de camper

2. Game Night

Samen een spelletje spelen is altijd gezellig. Zelf ben ik heel erg kieskeurig in de spelletjes die ik leuk vind. Kijk goed of de spellen die je al hebt, geschikt zijn om met z’n twee te spelen.

Een aantal spelletjes die hiervoor geschikt zijn:

3. Movie Night

Een gezellige filmavond is natuurlijk een standaard date activiteit. Dat begrijp ik! Samen gezellig op de bank of in bed onder een warm dekentje. Knuffelen terwijl je een spannende of leuke film kijkt. Uiteraard horen daar snacks bij! Deze snacks kan je natuurlijk van te voren samen maken. Of je koopt ze gewoon in de winkel.

4. Buiten Activiteit

Dit date idee is niet voor in de bus, maar voor daarbuiten. Rij naar een mooie natuuromgeving en doe samen een hike. Je kan de lengte van de hike zo lang of kort maken als jullie willen. Neem een fles water mee, of een thermosfles met thee. Zorg bij een lange hike voor snacks zodat jullie onderweg geen honger krijgen.

Een wandeling door een stad of dorp kan natuurlijk ook.

Netflix in de camper met Valentijn

5. Kampvuur en Smores

Ook dit is weer een buitenactiviteit. En in mijn ogen de beste! Een eigen kampvuurtje is zo gezellig. Zorg dat je alle ingredienten hebt om smores te maken. (Maria)koekjes, chocolade en (vegan)marshmallows. Van te voren kan je samen met je date een geschikte tak zoeken tijdens een wandeling en deze daarna voorbereiden met een zakmes zodat je de marshmallows er goed aan kan roosteren.

Lex heeft voor mijn verjaardag een zak vegan marshmallows gekocht. Zo blij, want ik heb dus een aantal jaar zonder marshmallows geleefd (want waar kan je vegan marshmallows vinden???) Dat was zwaar… En deze zijn echt lekker!

Zorg wel dat je een kampvuur mag stoken op de plek waar je je bevindt. Op eigen terrein (of toestemming van de eigenaren) of op een camping waar je een eigen vuurtje mag stoken. Zorg ook altijd voor een emmer water of zand wanneer je met open vuur werkt.

Aanvulling 2023

Ondertussen wonen we al twee jaar in de camper. We hebben in die twee jaar wat nieuwe leuke ideeen bedacht.

Gourmetten

Sinds afgelopen kerst hebben wij een mini gourmetstelletje aangeschaft. Dit twee persoons apparaatje werkt op waxine lichtjes. Er is dus geen elektriciteit of gas voor nodig!

Het is ontzettend gezellig om samen langzaam te tafelen met lekkere dipjes, groente, vers brood, … Dit combineren wij dan met een leuke film om tijdens het gourmetten te kijken.

Sterren kijken

Wij staan vaak in het wild geparkeerd. Midden in de natuur. Hierdoor is er vaak weinig lichtvervuiling ’s nachts. Ideaal om alle mooie sterren te bekijken. De eerste keer dat Lex mij de heldere sterrenhemel liet zien moest ik huilen. Dit uitzicht gaf mij heel veel emoties. Misschien had dit te maken met de realisatie dat ik eindelijk een leven leefde waar rust centraal staat. Waar weinig mensen zijn die voor lichtvervuiling zorgen. Waar ik de innerlijke rust kon vinden om stil te zitten om van zoiets simpels te kunnen genieten.

Laatste gedachten

Vijf tips en ideeën om een gezellige dag te maken. Geschikt voor een camperleven. Heel veel plezier deze dag met de persoon waarmee jij het eventueel spendeert.

Vanlife Couple in Hammock

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *