< Terug naar blog pagina

Attentie! De volgende blogpost gaat over mijn depressie en hoe ik die ervaar. Sinds ik jong ben heb ik last van depressieve periodes. Op dit moment ervaar ik dit weer. Ik krijg de professionele hulp die ik nodig heb en ik krijg steun van mijn familie en vrienden. Daar ben ik dankbaar voor.

Na een prachtige tijd in Spanje, zijn we weer richting Nederland vertrokken. Mijn nichtje is geboren, en die wil ik graag ontmoeten. Daarnaast is het tijd om onze vrienden en familie weer te zien. Iets waar ik enorm naar uitkijk!

Terugkeer naar Nederland

Toch heb ik moeite om weer terug te gaan. Nederland is een land die voor mij gepaard gaat met drukte en stress. Wanneer ik weer in Nederland ben, staat onze agenda volledig vol. Op bezoek bij vrienden en familie, dingen regelen zoals huisarts en tandarts, onderhoud aan de bus, etc. Omdat we ook zo snel mogelijk weer verder op pad willen, proberen we al die activiteiten in een aantal weken te proppen. Daardoor vergeten we onze eigen behoeften.

VanLife and Mental Health Europe Norway

Daarnaast vind ik dat Nederland “te snel” gaat. Waarom precies weet ik niet, maar de tijd voelt anders. Misschien heeft het te maken met de verwachtingen die ik zo hard voel in Nederland. De verwachting om te presteren, carrière te maken, een huis te kopen, … Verwachtingen waar ik mijzelf niet in kan vinden.

Waar ik ook enorme moeite mee heb is het klimaat. In Spanje is er in de winter een heerlijke temperatuur. Omdat de zon veel schijnt ben ik automatisch het meerendeel van de dag buiten. Buiten zijn in de natuur is goed voor mijn mentale gezondheid. Daarnaast krijg ik voldoende vitamine D binnen door de zon. Wanneer ik in Nederland ben heb ik altijd een vitamine D tekort. Door het grauwe, depressieve weer kom ik bijna niet buiten. De zin om activiteiten te doen in de buitenlucht is er bijna niet. Terwijl ik weet dat dit voor mijzelf veel beter zou zijn, kom ik niet uit die cirkel.

Aanpak

Binnenkort zijn wij weer in Nederland. Dit keer bereid ik me voor. Ik heb een lijstje opgesteld met allemaal activiteiten die ik leuk vind. Wanneer ik merk dat ik me somber voel, of in een cirkel zit, kies ik een van die activiteiten om te doen. Mijn lijstje ziet er als volgt uit:

  • Met Willem spelen/buiten struinen
  • Hond uitlaten
  • Blogpost schrijven
  • Rommelen in de bus
  • Upgrades maken aan de bus
  • Rondje wandelen
  • Sims spelen

Laatste woorden

Hopelijk helpt deze voorbereiding mij. Ondanks dat ik weer in een ritme kom die niet bij mij past, zal ik proberen om beter voor mijzelf te zorgen.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *