< Terug naar blog pagina

Meet Astrid! Onze camper kip. Ze woont en reist full time met ons mee in de camper. Ze is het nieuwste lid van onze familie. Willem de kater en ons pleeghondje Vicky reizen ook mee met ons door Europa.

Astrid heeft een sneu begin van haar leven gehad. Haar familie is volledig uitgemoord door een marter. Lees haar verhaal hier.

Ze is nu ongeveer 8 weken oud en daarvan 4 weken bij ons. In die eerste vier weken met de mama kip heeft ze goed kip leren zijn. Daar ben ik erg opgelucht door en blij om. Ze scharrelt er buiten op los en zoekt het grootste gedeelte van haar eten zelf. Dit is natuurlijk fijn voor mij (minder kosten) maar ook fijn voor haar. Zo kan ze natuurlijk gedrag blijven vertonen. Daarnaast graaft ze buiten haar eigen stofbadjes en rent achter insecten aan.

Sinds kort wonen we weer in de bus en hebben we geen vaste plek meer. We zijn tijdelijk even in Nederland om wat zaken te regelen (stomme APK, tandarts controle, etc.). Dit vergt behoorlijk wat aanpassingsvermogen van mij. Zo kan ik haar niet zomaar loslaten buiten. We staan niet altijd in de natuur. Dus scharrelen gaat niet altijd. Ook weet ik niet wat voor katten er in de buurt lopen.

Toch lukt het verassend goed om Astrid een zo natuurlijk leven te geven. Een niet-kip-eigenschap die ze wel heeft aangeleerd is knuffelen… Als ze niet bezig is met voedsel zoeken, haar veren verzorgen en badderen komt ze graag op schoot zitten om te slapen. Ze wilt dan het liefste bij iemand zijn. Dit vind ik natuurlijk helemaal geweldig!

Omdat Astrid nog vrij klein is houden we haar in een grote konijnen kooi. Zo weten we zeker dat ze veilig is van andere dieren. Wanneer ze groter is, en meer voor zichzelf kan opkomen, zal ze de kooi niet meer nodig hebben. In de bus moet ik nog een plekje reserveren voor haar. Hoe ik dat ga doen is nog niet duidelijk! Maar daar verzin ik wel iets op.

Laatste woorden

Reizen met een hond of zelfs kat is ondertussen vrij normaal. Gelukkig! Want het maakt het camperleven zo veel leuker om de avonturen te kunnen delen met je viervoeters.

Maar reizen met een kip, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. Wel heb ik contact gehad met een aantal mensen die een eend of gans hebben. Dus het kan zeker!

Van Life with Chicken

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

  1. Hoe doe je dat dan als de kip haar behoefte doet? Dan ligt je bus toch binnen de korste keren vol? Of kan je een kip leren op 1 plaats haar behoefte te doen? Grtz Fried

    1. Hoi Fried!

      Vanaf het begin heb ik Astrid laten wennen aan een luier dragen. In het begin maakte ik die van oude sokken. Nu dat hij een bijna volledig volgroeide haan is heb ik een luier voor hem gekocht. Deze werkt perfect!
      Een kip poept inderdaad overal en heel vaak. Dus zonder een luier was dit geen pretje geweest. Gelukkig heb ik iets gevonden wat werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *