< Terug naar blog pagina

Onze camper is ons huis. Dat is heerlijk! Maar er zijn helaas ook enkele minder aangename dingetjes die wat sneller gaan opvallen. Vervelende luchtjes bijvoorbeeld. Het is fijn om de ruimte even te luchten wanneer we lekker geslapen hebben. Zeker omdat er ook een hond en een kat in dezelfde ruimte verblijven. Daarnaast houden we de boel natuurlijk ook lekker schoon.

Maar dan heb je natuurlijk ook nog de wat minder aangename lichaamsgeurtjes die niet altijd bij de ander in de smaak vallen. Regelmatig douchen is noodzakelijk, maar toch is dat bij ons niet voldoende.

Helaas voor Lex gebruik ik al jaren geen normale deodorant meer omdat ik daar in het verleden een aantal heel nare ervaringen heb gehad.

Een zo’n moment was tijdens mijn studententijd. Ik liep stage bij een toxisch bedrijf en had enorm veel stress. Hierdoor kreeg ik plots een gigantische uitslag op mijn huid. Mijn volledige lichaam was bedekt met rode jeukende vlekken en bulten. Ik moest een hele tijd elke maand naar de dermatoloog in het ziekenhuis. Een heel gedoe.

Dat was de start van mijn huid ellende. Ik kreeg heel snel eczeem. Zo kreeg ik pijnlijke oksels bij het gebruik van normale deodorant. Dus die moest ik opgeven. Zonder deodorant leven werkt echter jammer genoeg voor mij niet. Ik heb vrij snel een vervelende lichaamsgeur. Aangezien ik hier erg onzeker van werd moest ik echt een alternatief zoeken.

Natuurlijke deodorant

Voor kerst kregen mijn zus en ik elk een potje natuurlijke deodorant van NatuurlijkeDeo.nl. Aanvankelijk was ik eerst nogal skeptisch. Hoe kan iets natuurlijks nou mijn lichaamsgeur verbergen? Maar na een aantal weken proberen was ik zo opgelucht! Mijn lichaamsgeur bleef meerdere dagen weg! En ik hoefde niet eens elke dag de deodorant op te smeren. Hierdoor ging het potje lekker lang mee. Wat zeker een voordeel is aangezien ons budget zeer beperkt is.

En gelukkig had mijn huid geen negatieve reacties! In plaats van rode prikkelende plekken en jeuk onder mijn oksels is de deo van NatuurlijkeDeo.nl juist heel zacht voor mijn huid. Ik heb sinds het gebruik geen enkele keer een eczeem uitbarsting gehad!

Een ander groot voordeel is dat deze deodorant een heerlijke geur heeft, wat het woongenot in onze camper zeker ten goede is gekomen! De geur van standaard deodoranten vind ik meestal nogal heftig. Ik krijg het er zelfs benauwd van. Ik vind het ook vervelend als een deo-geur blijft hangen wanneer er iemand langsloopt. Bah. De geuren van deze natuurlijke deo’s zijn echter heerlijk subtiel en fris. Er is er zelfs één zonder geur!

Guilt free douchen

Zelf probeer is zoveel mogelijk te leven met respect voor de natuur. Aangezien deze deodorant geen schadelijke stoffen bevat kunnen wij gelukkig zonder schuldgevoel douchen. Wij douchen namelijk veel in de buitenlucht. Het douchewater loopt de aarde in en maakt zo contact met dieren en planten. Een enorm pluspunt dus van deze deodorant!

Waarom natuurlijke deo

Wij hadden veel verschillende redenen om in een camper te gaan wonen. Een daarvan was dat we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wilden maken. Maar ja, we willen natuurlijk ook gewoon wel aangenaam leven. Zonder allerlei irriterende luchtjes. Door deze deo te gebruiken ben ik tot de conclusie gekomen dat hij aan al mijn voorwaarden voldeed:

 • Geschikt voor mijn gevoelige huid
 • Geen bijwerkingen
 • Niet schadelijk voor huid
 • Een heerlijk subtiele geur
 • Het potje gaat lang mee
 • Mijn onaangename lichaamsgeur blijft lang weg
 • En last but not least: het is niet schadelijk voor milieu
 • Laatste woorden

  Lex gebruikt sinds kort ook de deo van NatuurlijkeDeo.nl (hij ruikt namelijk ook niet altijd even fris van zichzelf). Zijn favoriete geur is “Limoen”. Juist omdat het zo’n subtiele geuren zijn, is dit ook een geschikte deo voor mannen. Ik ben blij dat Lex dit soort deo gebruikt, en niet een met een overheersende geur.

  Naast deze deo hebben we nog een aantal andere hygiene rituelen. Zo douchen we regelmatig op verschillende manieren. Als vrouw heb ik andere behoeften dan Lex. Hiervoor heb ik ook tips geschreven als inspiratie.

  Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *