< Terug naar blog pagina

Ik mag wel in een auto wonen, maar ik hoef er niet zo uit te zien. Toen ik Lex jaren geleden kennis liet maken met het begrip Van Life, was zijn eerste vraag “Hoe houd je jezelf dan schoon en netjes in zo’n bus?”. Dit is ook een vraag die ik vaak krijg. Veel routine verschil is er niet. Enkel het douchen vergt wat creativiteit.
In deze blogpost deel ik producten die wij gebruiken in onze bus die er voor zorgen dat wij er goed en verzorgd uit blijven zien.

Mondhygiene

Ik neem tandhygiene héél belangrijk. Ik hààt het om naar de tandarts te gaan. (Ik heb een trauma opgelopen door een incompetente tandarts vroeger). Het is zelfs zo erg dat toen ik ging studeren 2 jaar niet naar de tandarts was geweest. Uiteindelijk heb ik een tandarts gevonden die gespecialiseerd was in mensen met angst voor de tandarts.

Stay clean while living on the road

Tandenborstel

Wij gebruiken beiden een elektrische tandenborstel. (check de link, er is nu een roze kleur!) We hebben elk een en we delen een oplader. Om plaats te besparen zou je één handvat kunnen gebruiken en enkel de kop wisselen tussen de familieleden. De accu van deze tandenborstel gaat verrassend lang mee. Ik denk dat ik gemiddeld één keer per week moet laden. Lex doet er wat langer over, hij zet de borstel een standje trager. Hierdoor gaat die nog langer mee.

Flosser

Flossen vind ik geen pretje, maar het is wel belangrijk. Met deze elektrische flosser gaat het een stuk sneller en makkelijker. In het reservoir kan water of mondspoeling in. Zelf doe ik er lauwwarm water in. Dit is voor mijn gevoelige tanden veel prettiger. Ook bij dit apparaat gaat de accu verrassend lang mee. (Check ook deze link voor een roze variant!)

Tongschraper

Mijn zusje heeft mij het belang van de tongschraper getoond. Zij had altijd zo’n plastic ding naast haar tandenborstel staan als ik bij haar op bezoek was. Ziet er heel interessant uit. Uiteindelijk heb ik er ook een gekocht en nu kan ik niet meer zonder. Het helpt echt met slechte adem en nasmaakjes op je tong!

Lichaam

In deze blogposts leg ik uit hoe en waar wij douchen onderweg. Maar welke producten wij gebruiken geef ik hieronder weer.

Zeep

De zeep van Dr Bronners is multi inzetbaar en ook niet schadelijk voor de natuur. Je kan het daadwerkelijk voor bijna alles gebruiken. Wanneer ik in de natuur douche gebruik ik deze zeep als shampoo en lichaamszeep. We gebruiken het als afwasmiddel, handzeep, wasmiddel voor handwasjes, …

Handdoeken

Sneldrogende handdoeken zijn een must in een camper. Wij hebben twee verschillende soorten. Ze hebben beiden hun voordelen en we gebruiken ze allemaal, dus ze blijven in ons repertoire.
We hebben 3 paar microvezel travel handdoeken. Deze zijn vrij klein van formaat, maar ideaal om te gebruiken als je gaat douchen of zwemmen. Omdat ze zo klein zijn is het makkelijk om ze aan een haakje te laten drogen. Ze hangen niet in de weg. Vanwege hun materiaal drogen ze super snel op. Ideaal in de bus!
Naast de travel handdoeken hebben we ook hamam doeken. Dit zijn hebben een strandhanddoek formaat maar hebben niet dezelfde dikte. Ze zijn gemaakt van een dunner katoen. Ook deze drogen, omdat ze een stuk dunner zijn, heel snel op.

Haar

Hoofdhaar en lichaamshaar. Dit is voor iedereen anders en iedereen heeft hier verschillende voorkeuren in. Ikzelf heb lang, dik krullend haar. Hierdoor heb ik heel andere behoeften dan iemand met kort of stijl haar. Ook lichaamshaar is voor iedereen anders. Ik kies ervoor om mijn been- en okselhaar te epileren of scheren. Maar heel veel routine heb ik daar niet in. Doe wat bij jou past.

Scheer en epileerapparaat

Al eerder heb ik een blogpost geschreven over het scheer en epileerapparaat dat ik gebruik in de bus. Omdat dit apparaat maar één handvat heeft en twee koppen, een epileer- en scheerkop, scheelt dit ruimte in de bus.

Shampoobar

Mijn haar was ik maximaal één keer in de week. Hier heb ik mijn haar voor ‘getraind’. Dit heb ik langzaam opgebouwd zodat ik minder snel vettig haar kreeg. Wanneer ik een echte douche, dus niet in de natuur, kan nemen was ik mijn haar met een shampoo bar.

Borstel/Kam

Wegens mijn krullen, kies ik ervoor om een kam in plaats van een borstel te gebruiken voor mijn haar. Deze kam heb ik al jaren en ik vind die erg prettig. De dikke houten tanden geven een hoofdmassage tijdens het kammen. Naast dat dit erg prettig is, is dit ook goed voor de hoofdhuid.

Extra’s

De volgende twee onderdelen kon ik niet in bovenstaande categorieen kwijt. Vooral de “packing cubes” zijn een lifesaver voor onze uiterlijke verzorging.

Make-Up

In de bus heb ik maar weinig make-up. Ik draag het amper en ik vind het vaak teveel gedoe om het ’s avonds weer af te nemen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je je ook zelfverzekerd voelt zonder make-up.
Wat ik wel in mijn repertoire heb en af en toe gebruik:

  • Mascara
  • Wimperkruller (deze heb ik al minstends 15 jaar!)
  • Eyeliner
  • Wenkbrauwstift

Packing Cubes

Veel ruimte hebben we niet voor onze kleding. We hebben elk een klein kastje waar we onze alledaagse kleding in doen. Daarnaast hebben we nog een kast waar we grotere kledingstukken in bewaren. Al onze kleding bewaren we in “packing cubes”. Dankzij deze zakjes kunnen we veel meer kleding kwijt in een kleine kast. De kleding rollen we per stuk op en proppen we in de cube. Doordat we ze strak oprollen vermijden we kreukels in de kleding. Zelfs als de kleding er een aantal weken in ligt, bij het dragen hebben we bijna nooit kreukels in de kleding! Wil je meer lezen over hoe wij onze packing cubes gebruiken? Lees deze blog.

Make Up in de camper

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *