< Terug naar blog pagina

Toen wij nog in een bakstenen huis woonde was dit Lex zijn hobby. Regelmatig kwamen we met vrienden samen om een spelletjes avond te houden. Dan werd er vaak D&D gespeeld. Omdat hij dit zo leuk vond, besloot hij daar zijn werk van te maken. (Lees hier hoe wij onderweg geld verdienen). Nu schrijft en ontwikkelt hij verhalen voor het “Table Top Role Playing Game” Dungeons & Dragons.

Ondanks dat we nu in een camper wonen, hebben we nog regelmatig spelletjes avonden met vrienden. Soms met onze oude vrienden uit Nederland, en soms met nieuwe vrienden de we onderweg ontmoeten.

Wil je meer lezen over

Internet Data

Vroeger kwamen we fysiek samen om een avond spelletjes te spelen. Nu dat wij rijden is dat moeilijker. Gelukkig kunnen we perfecte D&D sessies houden met onze laptops. Hier gebruiken we Skype voor. Per sessie gebruiken we ongeveer 6 GB aan data. Dit vind ik vrij weinig voor een video sessie van 4 uur!

Dankzij onze internet setup kunnen wij goede video calls maken. Lees daar in deze blog meer over.

Benodigdheden

Papier en pen

Om dit spel te kunnen spelen hebben wij een schrijfblok en pen bij de hand. Daar kunnen we belangrijke informatie schrijven gedurende het spel.

VanLife Hobby Dungeons and Dragons

Laptop

Daarnaast hebben wij een laptop nodig. Wanneer we online spelen gebruiken we de laptop om te skypen. Wanneer we fysiek spelen gebruiken we de laptop om digitale kaarten van de wereld of afbeeldingen van monsters te laten zien. Als we fysiek spelen is het niet altijd nodig om een laptop te hebben. Wanneer je deze documenten hebt uitgeprint, dan is het praktischer om die te gebruiken.

Dobbelstenen

Wij maken gebruik van dobbelstenen sets. Deze set bestaat uit verschillende type dobbelstenen. Deze stenen bergen we op een kleine stoffen zakjes. Ze nemen weinig plek in beslag wat handig is in de camper. Als je geen ruimte voor stenen wilt maken of je begint net pas met D&D, dan kan je ook gebruik maken van applicaties op de mobiel of op de laptop via internet. Daarmee kan je invullen om welke type dobbelsteen het gaat (hoeveel vlakken) en hoevaak je moet rollen. De app rolt dan willekeurig een cijfer voor jou.

Laatste woorden

Dit spel is ideaal voor in de camper. Lex is erg enthousiast in het spelen van dit spel. Dit is echt zijn hobby. Dit spel kunnen wij blijven spelen onderweg. We hebben niet veel nodig en de essentials zijn klein en compact. Dit spel spelen we online met vrienden uit Nederland, maar soms ook met mensen die we onderweg leren kennen.

Wil je alle D&D verhalen lezen die Lex ter beschikking heeft? Kijk dan op de website van My First Dungeon!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *